Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Šaškininkai paminėjo „Baltijos kelio“ trisdešimtmetį

Pirmadienis, 26 August 2019 08:29 Parašė 

Praėjusį penktadienį Jonavos sporto arenoje rinkosi šaškių mėgėjai, kurie tą dieną savo žaidimu nusprendė paminėti „Baltijos kelio“ trisdešimtmetį“. Į turnyrą suvažiavo net 39 šios sporto šakos entuziastai. Šiame turnyre varžėsi ne tik šeimininkai, bet atvyko šaškininkai iš Kauno, Anykščių, Ukmergės, Elektrėnų, Alytaus, Kupiškio, Marijampolės ar net Pasvalio.

Tradiciškai varžybos vyko šveicariška sistema (9 ratai). Turnyro žaidėjų amžius buvo labai jau įvairus: nuo aštuonmečių iki aštuoniasdešimt ketverių kauniečio Vinco Guogio, kurio žaidybiniai įgūdžiai stiprūs ir varžybose pademonstravo pergalingą žaidimą, užimdamas antrąją vietą.

Pasibaigus turnyrui apdovanoti buvo trijų kategorijų žaidėjai. Pirmiausia medaliais pasidabino patys jauniausi žaidėjai. 2007 metų ir jaunesnių vaikų grupėje nepralenkiamai žaidė Marijampolės atstovai, užėmę visas tris prizines vietas. Puikų, apskritai, rezultatą pateikė suvalkas Markas Rauluševičius. Šis dvylikametis šaškių mėgėjas surinko net 6 taškus iš 9 galimų ir pagal koeficientą užėmė aukštą septintą vietą, o tarp jaunuolių tapo nugalėtoju. Antrą ir trečią vietas taip pat užėmė žaidėjai iš Marijampolės. Dešimtmetis Emilijus Bendoraitis (4 tšk.) iškovojo antrąją vietą, o devynmetis Gustas Vaitekūnas (4 tšk.) užėmė trečiąją vietą.

Jonaviečiams turnyre sekėsi ne itin, tačiau moterų grupėje 4,5 taško surinko ir šioje grupėje nugalėtoja tapo jonavietė Emilija Žiauberytė. Kitas dvi prizines vietas iškovojo dalyvės iš Alytaus. Antra buvo Ramunė Žekevičienė (4,5 tšk.), o trečia – Marijona Bajarčienė (4 tšk.).

Bendroje įskaitoje užtikrintai varžėsi kaunietis Audrius Šalkauskas, nepatyręs nei vienos nesėkmės. Su šešiomis pergalėmis ir trejomis lygiosiomis (7,5 tšk.) šaškininkas tapo turnyro nugalėtoju. Antrąją vietą iškovojo jau minėtas vyriausias žaidėjas V. Guogis, surinkęs 6,5 taško. Tiek pat taškų surinko dar du žaidėjai, tačiau jaunam šaškininkui iš Kupiškio, keturiolikmečiui Arijui Ribokui pavyko pasiekti trečiąją vietą. Šias jaunuolis tik paskutiniame susitikime patyrė vienintelį pralaimėjimą prieš būsimą nugalėtoją.

Tarp Jonavos šaškių mėgėjų geriausiai sekėsi Jonui Čižiūnui ir Stasiui Markevičiui, kurie su 5,5 taško pasidalino 9-10 vietas.

Jau po kelių dienų šaškininkai vėl galės savo meistriškumą pademonstruoti dar viename turnyre. Rugpjūčio 31 d., šeštadienį, Šveicarijoje vyks „Rudens mozaika“. Šioje šventėje nuo 10.00 val. varžysis ir šios sporto šakos entuziastai.

GYTIS RAMANAUSKAS