Paskelbtas Futbolas

Rajono pirmenybės: užtikrintos pirmaujančių komandų pergalės, pabaiga nukelta į rugsėjo mėnesį

Pirmadienis, 26 August 2019 08:20 Parašė 

Užtikrintai link finišo tiesiosios žingsniuoja dvi pirmaujančios ekipos, siekiančios pirmosios pozicijos. Rajono mažojo (7x7) futbolo pirmenybėse prasidėjo trečiojo rato kovos, kuriose žaidžia pirmąsias keturias vietas užėmusios ekipos. Kitos dvi komandos varžosi dėl penktosios vietos.

Pirmenybėse pirmaujanti „Vilties“ ekipa pergalę pasiekė užtikrintu rezultatu, tačiau ji buvo iškovota tik antrojo kėlinio antroje dalyje. Tądien komandos pagrindiniu įvarčių varikliu tapo M. Stankevičius. Jo jau 7 min. pelnytas įvartis išvedė į priekį „Viltį“, tačiau tuoj po pertraukos „Vetrolita-ISG“ žaidėjas D. Šašmurinas atstatė pusiausvyrą (1:1). Visgi, M. Stankevičius greitai į savo sąskaitą įsirašė „hetriką“ ir mačo likimas tapo aiškus. „Viltis įsirašė dar vieną pergalę (4:1) ir sutvirtino pirmąją vietą turint omenyje, kad jie dar turi atsargoje vienerias nukeltas rungtynes su „Ultros“.

Tuo tarpu „Ultros“ ekipai reikia jau didelių pastangų ir sėkmės, jog pakovoti dėl trečiosios vietos, nes dabartiniame mače su „Gaschema“ nesugebėjo rimčiau pasipriešinti. Tik prasidėjus mačui pasipylė įvarčiai ir 7 min. „Gaschema“ pirmavo 2:1. Aišku, sušvelninę atsilikimą, „Ultros“ siekė šią sėkmę pratęsti, bet „Gaschema“ dar pirmoje rungtynių pusėje pelnė trečiąjį įvartį, o besibaigiant susitikimui rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas B. Spietinis dviem tiksliais smūgiais įtvirtino „Gaschemai“ pergalę (5:1) bei nutolino nuo persekiotojų.

Į pirmąjį ketvertą nepatekusios „Jonavos policija“ ir „Energija“ komandos sužaidė savo pirmąjį susitikimą dėl penktosios vietos. Jau 5 min. policininkai pirmavo 2:0, tačiau energetikai sušvelnino rezultatą, tikėdamiesi sugrąžinti intrigą. Jiems tai padaryti nepavyko. Policijos komandoje savo rezultatyvumą pademonstravo po du įvarčius pelnę L. Trijonis bei G. Blaževičius ir „Jonavos policija“ šventė pirmąją tarpusavio pergalę rezultatu 6:2.

Po šių  rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Viltis 10 9 0 1 39-14 27
2 Gaschema 11 8 1 2 65-27 25
3 Vetrolita-ISG 11 6 1 4 41-33 19
4 Ultros 10 5 0 5 42-41 15

Per 31 rungtynes pelnytas 232 įvarčiai (vidutiniškai po 7,48 įvarčio per rungtynes).

Rezultatyviausi žaidėjai:

B. Spietinis ("Gaschema") 20
K. Leonovičius ("Vetrolita-ISG") 12
J. Sosiedkinas ("Ultros") 11
L.Trijonis ("Jonavos policija") 11
R. Fiodorovas ("Viltis") 10
D. Šichranovas ("Gaschema") 10
M. Legačinskas ("Vetrolita-ISG") 10

Jonavos rajono mažojo (7x7) futbolo pirmenybių pabaiga nusikėlė į rugsėjo mėnesį. Tai įtakojo ne tik dirbtinės dangos užimtumas, bet ir komandų negalėjimas žaisti rungtynių numatytu tvarkaraščiu.

Vienos rungtynės buvo nukeliamos visą mėnesį. „Vilties“ ekipa vis vėlino savo rungtynių datą. „Vilties“ rungtynės su „Ultros“ ekipa turės būti sužaistos rugpjūčio 29 d., ketvirtadienį, nuo 19.30 val. Varžybų organizatoriai įspėja, jog neatvykus „Vilties“ ekipai bus įskaitytas techninis pralaimėjimas.

Tad dabar pakito tolesnis varžybų tvarkaraštis. Pagal tvarkaraštį, rugpjūčio vyks du susitikimai, kuriuose nuo 19.30 val. susitiks „Gaschema“ ir „Vetrolita-ISG“ bei nuo 20.30 val. žais „Ultros“ ir “Viltis“. Tai trečiojo rato mačas.

Turėję vykti baigiamieji pirmenybių susitikimai nukelti vėlesniam laikui. Antrosios „Iššūkio“ taurės rungtynės tarp „Jonavos policijos“ ir „Energijos“ bus žaidžiamos rugsėjo 6 d., penktadienį (19.30 val.). Po susitikimo – „Iššūkio“ taurės apdovanojimai.

Lemiamos kovos numatomos rugsėjo 13 d., penktadienį. Abu likę susitikimai „Ultros“ su „Vetrolita-ISG“ bei „Viltis“ su „Gaschema“ vyks vienu metu nuo 19.30 val. Po rungtynių – apdovanojimai.

Tvarkaraštis (KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštė)

Rugpjūčio 29 d. (ketvirtadienis)

19.30 val. „Ultros“ – „Viltis“

Rugsėjo 6 d. (penktadienis)

19.30 val. „Jonavos policija“ – „Energija“ („Iššūkio“ taurės antrosios rungtynės)

 Rugsėjo 13 d. (penktadienis)

19.30 val. „Ultros“ – „Vetrolita-ISG“

19.30 val. „Viltis“ – „Gaschema“

20.30 val. Varžybų uždarymas, apdovanojimai

GYTIS RAMANAUSKAS