Paskelbtas Rajono naujienos

Žolinių šventė Naujasodyje

Penktadienis, 23 August 2019 10:55 Parašė 

Kai javai nupjauti ir suvešti, uogos ir vaisiai nuskinti o rūsiai pilni uogienių, Naujasodžio kaimo bendruomenė „Sukūrys“ pakvietė visus narius, draugus, kaimynus smagiai pašėlti Žolinių šventėje.

Rugpjūčio 16 dieną mažame Naujasodžio kaime tradicinę Žolinių šventę suorganizavo Ernesta Matkūnienė ir Martynas Nenortas. Organizatoriai nustebino šventės dalyvius ne tik šventine programa bet ir dovanomis. 

Pirmoji dovana, tai nemokamas batutas vaikams. Sutemus sekė antroji staigmena-dovana – „Ugnies teatro pasirodymas“. Fantastiškas pasirodymas abejingų nepaliko.

Šventę pradžią savo gražiais žodžiais pradėjo Žeimių seniūnas Faustas Pilipavičius. Vėliau savo sveikinimo žodį tarė Naujasodžio seniūnaitijos seniūnaitė Ernesta Matkūnienė, bei bendruomenės „Sūkurys“ pirmininkas Martynas Nenortas. Vyšnialaukio kaimo bendruomenės pirmininkas visus susirinkusius pasveikino su gražia Žolinių švente.

Po gražių linkėjimų šventė „atiduota“ į Kaukutės Vilmos rankas. Po smagios mankštelės, kurią atliko ne tik vaikai, bet ir senjorai, klausėmės Vyšnialaukio kaimo liaudiškos muzikos kapelos „Savi“ dainų. 

Kaip ir kasmet, nepamiršti jubiliatai, jiems skirti patys nuoširdžiausi žodžiai ir simbolinės dovanėlės. Taip pat nepamiršti aktyvus bendruomenės nariai, jiems įteiktos padėkos. Šiais metais neapsieita be humoristinių nominacijų: „Taxi“, „Mis Ūkininkė“, „Vyriausias ūkininkas“, „Kaimo šumacheris“ ir kt. 

Vėliau programa vis linksmėjo ir linksmėjo. Kapelą keitė grupė „Nešpėtni bernai“ iš Panevėžio. Šventė – ne šventė be įspūdingo fejerverko ir labai smagių šokių su grupe „SAWY“ bei Vaidu.

Šventės organizatoriai Martynas Nenortas ir Ernesta Matkūnienė labai dėkoja Žeimių seniūnijai, Vilmai Kaukutei už linksmą šventės vedimą, už skambias dainas kapelai „Savi“, grupei „Nešpėtni bernai“, grupei „Sawy“ „Ugnies Teatras“ kolektyvui, Arminui Čepkauskui, kavinei „Juviltei“, visiems bendruomenės nariams, draugams, kaimynams. AČIŪ. 

Organizatoriai pažadėjo kad kitas metais pasistengs dar labiau nustebinti.

Naujasodžio kaimo bendruomenė „Sukūrys“