Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Naktiniai „aromatai“

Antradienis, 13 August 2019 10:29 Parašė 

Į „Alio Jonavą“ kreipėsi Artūras S. iš Chemikų gatvės. Jis rašo: „ Vasarą mūsų šeima miega atsidariusi balkoną ir kartais užuodžiame erzinantį kvapą. Naktį iš rugpjūčio 5 į 6-tą jautėme ne srutų, kurias ūkininkai laisto laukuose, o kitokį kvapą. Ar kada aplinkosaugininkai pasidomėjo, kuo kvėpuojame naktimis? Ar tiriamos tokių kvapų atsiradimo priežastys? Kokios pasekmės? Nerimauju dėl savo mažamečių vaikų“.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Kauno valdybos aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Arūnas MAŽONAVIČIUS: „Teršalų koncentracija Jonavos miesto aplinkos ore nepertraukiamai stebima visą parą. Automatinė oro teršalų matavimo stotelė Jonavoje kas valandą fiksuoja taršą. Aplinkos ore matuojamų teršalų koncentracijos Jonavos mieste neviršijo Europos Sąjungos dokumentais nustatytų ribinių teršalų verčių. Jonavos miesto oro kokybės rodiklius skelbia Aplinkos apsaugos agentūra (www.gamta.lt), todėl Jonavos rajono gyventojai visada gali pasidomėti. Duomenys tikslūs, niekas jų pakeisti negali. O dėl kvapų reikėtų kreiptis į Nacionalinio sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamento Jonavos skyrių.   

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamento Jonavos skyrius informavo, kad NVSC vykdo kvapų kontrolę gyvenamojoje ir visuomenės paskirties teritorijoje tik tais atvejais, kada gyvenimo sąlygų pablogėjimas yra susijęs su ūkine komercine veikla. Jei kvapas sklinda dėl netinkamai tvarkomų komunalinių atliekų, kaimyno kiemo, viešos komunalinių atliekų aikštelės ir kt., reikėtų kreiptis į rajono savivaldybę. O dėl netinkamai tvarkomo mėšlo ir srutų, tręšiamų laukų, dūmų iš kaminų šildymo sezono metu – į Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos teritorinę valdybą.

„Alio Jonavos“ inf.