Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Mindaugas Sinkevičius apie planuojamą baseiną: „Jonava pasirinko“

Penktadienis, 09 August 2019 15:15 Parašė 

Beveik tris savaites viešojoje erdvėje vykusi Jonavos gyventojų apklausa dėl būsimo baseino statybų vietos sulaukė rekordinio susidomėjimo. Į jonaviečius kreipęsis rajono meras Mindaugas Sinkevičius tuomet sakė: „Turėti modernų baseiną – didžioji miesto ambicija, ir jos siekiant be gyventojų pagalbos neišsiversime. Reikia nuomonės, kur jis galėtų būti statomas. Galimos vietos - dvi. Viena iš jų – Chemikų ir P. Vaičiūno gatvių sankirtoje Rimkų mikrorajone, kita – šalia Joninių slėnio."

Socialiniuose tinkluose užvirė karštos diskusijos. Dalis miestiečių pasisakė už baseiną Rimkuose, dalis – už jo vietą šalia Joninių slėnio. „Mums buvo svarbu išgirsti, ką galvoja patys gyventojai. Tai – ne vienerių metų investicija, todėl norisi, kad ji pateisintų jonaviečių lūkesčius, - sakė meras. – Esu maloniai nustebintas to, kaip  aktyviai buvo išsakoma nuomonė ne tik dėl baseino vietos, bet ir dėl jo vidaus bei išorės erdvių, galimų paslaugų spektro, pritaikymo jaunoms šeimoms su kūdikiais bei neįgaliesiems. Po šios apklausos aišku ne tik, kur bus statomas baseinas, bet ir dar vienas, mano galva, užvis svarbiausias dalykas – jonaviečiai baseino užtikrintai nori ir toks statinys mieste reikalingas".

Teiraujantis gyventojų nuomonės, buvo įvardinti ir abiejų numatytų statybos vietų privalumai bei trūkumai.

„Pastačius baseiną Rimkuose, juo galėtų naudotis šalia esančių ugdymo įstaigų vaikai, tai būtų pirmas toks didelis laisvalaikio objektas mikrorajone. Antra vertus, tikėtina, kad gyventojų kiemus užkimštų lankytojų automobiliai, šioje vietoje esantis baseinas būtų sunkiau pasiekiamas kitų mikrorajonų gyventojams, jo kaimynyste galimai ne itin džiaugtųsi ir prie pat stūksančių daugiabučių gyventojai. Būtent dėl daugiabučių kaimynystės būtų sudėtinga „išpešti" vaizdingą kraštovaizdį", - tuomet sakė rajono meras. Pasak jo, baseinas šalia Joninių slėnio suintensyvintų eismą Žeimių ir Sodų  gatvėmis. Tačiau tai – koncentruota sporto atžvilgiu vieta, apsupta patrauklaus kraštovaizdžio. Šalia stadiono jau įrengta erdvi aikštelė išspręstų automobilių parkavimo problemą. Baseino statyba greta Joninių slėnio leistų lankytojams sukurti unikalų panoraminį vaizdą tiek vasarą, stebint slėnio žalumą, tiek žiemą, stebint slidinėjimo trasos atrakcijos".

Rugpjūčio 1 dieną pasibaigusi rajono gyventojų apklausa atskleidė – Jonavos baseinas turėtų būti statomas Joninių slėnio kaimynystėje. Už baseino statybas šioje vietoje pasisakė net 2/3 apklaustųjų.

Rezultatai:

Baseinas Rimkuose – 33 proc.  (balsavusiųjų skaičius - 892)

Baseinas šalia Joninių slėnio – 67 proc. (balsavusiųjų skaičius – 1847)

Savivaldybės inf.