Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jaunasis teniso talentas džiugina puikiais rezultatais

Pirmadienis, 05 August 2019 08:17 Parašė 
U. Remeikis - pirmas iš kairės U. Remeikis - pirmas iš kairės

2019 m. liepos 26-28 dienomis "G.Sabeckio teniso mokykla" organizavo reitingines lauko teniso Kauno miesto atvirąsias pirmenybes 12 metų ir jaunesnių vaikų amžiaus grupėje, kuriose dalyvavo 15 berniukų ir 10 mergaičių iš įvairių Lietuvos teniso klubų. Šiame jaunių teniso turnyre tarp berniukų iš Vilniaus, Kauno, Telšių, Birštono, Molėtų, Kėdainių, dalyvavo ir jonavietis Ugnius Remeikis. Šis dešimtmetis sportininkas treniruotes lanko Kėdainių sporto centre (treneris J. Sinkevičius) bei atstovauja Kauno teniso klubą "Ąžuolynas". Ugniui tik šįmet suėjo 10 metų, kuomet leidžiama dalyvauti 12 m. ir jaunesnių vaikų grupėje bei pelnyti reitingo taškus.

Burtai lėmė, kad pirmą susitikimą Ugniui Remeikiui teko žaisti su VšĮ „Kauno teniso mokykla“ jaunuoju sportininku D. Goštautu, kurį jonavietis įveikė be didesnio vargo rezultatu 6/0 6/1. Ketvirtfinalyje U. Remeikis susitiko su Vilniaus "Alatus" teniso akademijos auklėtiniu A. Kukalevskij, kurį įveikus rezultatu 6/0 6/1, Ugnius pateko į pusfinalį ir gavo net dvi galimybes pelnyti taurę. Pusfinalyje Ugniaus susitiko su VŠĮ „Vilniaus teniso akademijos“ auklėtiniu M. Bakšiu. Ugnius užtikrintai  įveikė M. Bakšį rezultatu 6/3 6/2  ir patekdamas į finalą užsitikrino prizinę vietą. Finale jo laukė treniruočių partneris D. Bandzevičius, kuris Lietuvos Teniso Sąjungos 12 m. ir jaunesnių vaikų reitinge užima aukščiausią poziciją 2008 m. vaikų gimimo tarpe ir taip pat atstovauja Kauno "Ąžuolynas" teniso klubą.

Į kovą Ugnius stojo užtikrintai ir pirmąjį setą laimėjo 6/2. Antrajame sete varžovas atsitiesė ir nugalėjo Ugnių 6/0. Viską lėmė trečiasis lemiamas setas „tie break“ iki 10 taškų.  Didžiąją dalį trečiojo seto pirmavusiam Ugniui iki pergalės trūko vienintelio taško, kuomet rezultatas pakrypo 9/8 Ugniaus naudai, tačiau kelios klaidos lėmė, kad visgi finalą bei čempiono titulą laimėjo D. Bandzevičius rezultatu 2/6 6/0 11/9.

Iškovota antroji vieta, 80 reitingo taškų bei vicečempiono titulas 12 m. ir jaun. berniukų amžiaus grupėje U.Remeikiui yra išties didelis pasiekimas, tai yra pirmoji Ugniaus prizinė vieta šio amžiaus vaikų grupėje. U.Remeikis jau yra daugybės Lietuvos teniso turnyrų nugalėtojas 10 m. ir jaun. vaikų amžiaus grupėje, apie kuriuos buvo rašyta anksčiau.  Po šio turnyro U.Remeikis turėtų pakilti iš 18 į 12 Lietuvos Teniso Sąjungos 12 m. ir jaun. vaikų reitingo poziciją ir yra aukščiausioje pozicijoje vaikų, gimusių 2009 m., tarpe Lietuvoje.

2018 m. spalio mėnesį Ugnius, būdamas devynerių, įveikė visus varžovus atrankinėse varžybose bei kartu su Lietuvos vaikų rinktine atstovavo Lietuvai Taline, Estijoje vykusiame „SEB Futures CUP“ Pabaltijo šalių turnyre, kur nugalėjo pirmąją Latvijos raketę E.Masals 9 m. ir jaun. vaikų grupėje. U. Remeikis 2019 m. birželio mėnesį buvo atrinktas į į Nacionalinį treniruočių projektą, kuriame jį treniruos žymūs Lietuvos ir užsienio treneriai, U.Remeikis turės galimybę treniruotis su gabiausiais Lietuvos jaunaisiais tenisininkais.

Ugnius Remeikis šiais metais su pagyrimu ir aukščiausiais įvertinimais baigė  Jonavos Panerio pradinę mokyklą, kadangi mokyklą ėmė lankyti būdamas 6-erių. Nuo rugsėjo Ugnius tęs mokslus Jonavos Justino Vareikio progimnazijoje.

Šiais metais U.Remeikis ketina dalyvauti Liepojoje, Latvijoje vyksiančiame tarptautiniame Tennis Europe  U12 tunyre, kur susitiks su stipriausiais Europos jaunaisiais tenisininkais.

Šiais metais Ugnių ėmė remti „Prosport.lt“ bei „Wilson“ prekiniai ženklai, suteikę sporto įrangą bei aprangą, už ką Ugnius yra labai dėkingas. Taip pat dėkoja Senamiesčio gimnazijos ir Jonavos J. Ralio progimnazijos vadovams už galimybę vasaros laikotarpiu naudotis teniso aišktelėmis.

Užaugęs jaunasis talentas svajoja tapti garsiu tenisininku ir garsinti Lietuvą užsienio turnyruose. Šiuo metu Ugnius ieško kitų rėmėjų, kurie norėtų ir galėtų bent kiek prisidėti prie jo svajonės išsipildymo, kas suteiktų galimybę sudalyvauti daugiau užsienio turnyrų, kurių Ugniui augant reikės vis daugiau.