Paskelbtas Miesto naujienos

Kraštovaizdžio formavimas Taurostos parke

Trečiadienis, 24 July 2019 14:40 Parašė 

Taurostos parko sutvarkymo darbai artėja į pabaigą. Projekto „Kraštovaizdžio formavimas ir ekologinės būklės gerinimas Taurostos parke Jonavoje”, kurio tikslas - atkuriant dalies Taurostos parko kraštovaizdžio būklę, sudaryti sąlygas gamtinio karkaso struktūros vientisumo ir kraštovaizdžio ekologinės pusiausvyros palaikymui, rangos darbai pradėti įgyvendinti 2019 m. pavasarį.

Rangos darbų metu yra tvarkoma apie 5 ha Taurostos parko teritorija. Šiuo momentu atlikti invazinių medžių, krūmynų šalinimo darbai, pasodinti Lietuvai būdingi medžiai ir krūmai, iš gamtai draugiškų medžiagų įrengti pažintiniai takeliai. Netrukus bus įrengti inkilai įvairioms paukščių ir šikšnosparnių rūšims, pažintiniai ir informaciniai stendai su augalų pavadinimais, aprašymais, taip pabrėžiant, kuo šie augalai ypatingi gamtai, siekiant skatinti visuomenės domėjimąsi gamta ir supažindinti ją su galimybėmis prisidėti prie biologinės įvairovės didinimo.

Bendra projekto vertė yra 185 293,60 Eur, iš jų ES Regioninės plėtros fondo lėšos – 157 499,56 Eur ir Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 27 794,04 Eur.

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus inf.