Paskelbtas Sportas

Šachmatininkų šventė

Trečiadienis, 24 July 2019 14:30 Parašė 

Jonavos šachmatų draugija "Aidas" bare "Arma" surengė Tarptautinei šachmatų dienai skirtą turnyrą. Į savo šventę susirinko dešimt šachmatininkų. Varžybos prasidėjo entuziastingai, su pakilia nuotaika. Reikėjo sužaisti 9 partijas. Laikas vienai partijai vienam žaidėjui - 15 minučių.

Trys šachmatininkai - Saulius Barauskas, Andrius Kupčiūnas ir Jonas Venckas - varžėsi dėl pirmos vietos  Visi jie surinko po 7 taškus. Po skaičiavimo pagal koeficientą paaiškėjo, jog žymiai stipresnis už konkurentus yra A.Kupčiūnas. O kaip gi kitaip. Juk jis įveikė juos abu, ir todėl gavo žymiai daugiau papildomų taškų. Antrą vietą pelnė S.Barauskas. Trečiuoju tapo J.Venckas.. Jiems buvo uždėti medaliai.

Keturias partijas iš eilės laimėjęs ir pirmavęs Ivanas Maksimcevas, pelnęs 5 su puse taško užėmė ketvirtą vietą. Nuo jo tik puse taško atsiliko Darius Kilmanas.

Susumavus "Vasaros šachmatų fiestos" trijų turnyrų rezultatus, pirmauja A.Kupčiūnas. Sekantis - Jonavos gimtadienio turnyras įvyks bare "Arma" rugpjūčio 4 d. 12 val.

Vytautas Paberžis