Paskelbtas Rajono naujienos

Jonavos rajone, siekiant įvertinti „Rail Baltica“ statybų poveikį žuvims, vykdyta specialioji žvejyba

Pirmadienis, 22 July 2019 14:56 Parašė 

Ketvirtadienį Jonavos rajone, Neries upės ruože, Lietuvos hidrobiologų draugija vykdė specialiąją žvejybą, skirtą įvertinti projekto „Rail Baltica“ geležinkelio tilto per Neries upę statybos poveikį žuvims.

Specialiosios žvejybos metu buvo siekiama nustatyti Lietuvos žuvų indeksą, taip pat buvo atliekama saugomų žuvų rūšių gausumo, populiacinės struktūros, buveinių ir nerštaviečių analizė bei bendra upės ichtiofaunos apžvalga, tai yra rūšių įvairovės ir gausumo stebėjimas.   

Projektas yra svarbus, nes leidžia nustatyti ir (ar) patikslinti teritorijas bei tam tikras konkrečias vietas, kurios yra svarbios aplinkosauginiu požiūriu. Tai suteiks galimybes numatyti apsaugos priemones neigiamo poveikio aplinkai išvengimui arba bent jau esminiam sumažinimui ir, jei reikia, numatyti atkuriamąsias priemones. 

Vykusios specialiosios žvejybos kontrolę vykdė Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) specialistai. Specialioji žvejyba vykdyta įgyvendinant projektą „Aplinkosauginė studija: galimų poveikių teritorijai, augalijai, gyvūnijai ir Neries upės hidrologijai vertinimas įgyvendinant dviejų polių tilto statybos per Neries upę projektą.“ Visos specialiosios žvejybos metu visos sugautos žuvys paleistos atgal į Neries upę.

Aplinkos apsaugos departamento inf.