Paskelbtas Sportas

Imtynėse po vandeniu dėl apdovanojimų kovojo ir jonaviečiai

Pirmadienis, 15 July 2019 08:48 Parašė 

Visą savaitę Šventojoje vyko plaukikų su plaukmenimis arba povandeninio sporto stovykla, kurioje dalyvavo povandeninio sporto klubo „Hiperionas“ sportininkai. Būtent šiame klube jau ne vienerius metus treniruojasi ir varžybose dalyvauja jaunieji Jonavos plaukimo entuziastai.

Kaip teigė trenerė ir povandeninio sporto klubo „VirgaLTU“ prezidentė Virginija Juodeikienė,  šioje stovykloje labai gerai pasirodė Jonavos plaukikai. Kadangi, tuo pačiu metu Klaipėdoje vyko pasaulio taurės akvatlono (imtynės po vandeniu) varžybos, tai stovyklavę sportininkai buvo pakviesti sudalyvauti jose.

Dvikova prasideda, kai du kovotojai, panėrę po vandeniu vienas prieš kitą, turi praplaukti pro žiedus ir per 40 sekundžių trunkančią kovą nuplėšti nuo priešininko kojų juostelę. Kova gali vykti ir vandenyje, ir pakilus virš jo, tačiau labai svarbu likti ringe. Taip pat svarbu nesmūgiuoti priešininkui, nesmaugti jo, neplėšti rūbų ir neatiminėti pelekų.

Jonavietės Martyna ir Viktorija Petraškaitės bei Augusta Chlomko šiose varžybose tapo prizininkėmis. Savo amžiaus grupėje nepralenkiama buvo M. Petraškaitė, tapusi nugalėtoja. Kitos dvi komandos draugės pasidabino sidabro medaliais. Šioje sporto šakoje, Jonavos komandoje atsirado ir naujas veidas. Trenerė pasidžiaugė ne tik metu laiko šia sporto šaka užsiimančia Mileta Prūsaityte, kuri iškovojo trečiąją vietą, bet ir tai, kad daugėja Jonavos sportininkų, kurie susidomi povandeniniu sportu ir jau gali padidinti apdovanojamųjų skaičių. Įdomu ir tai, kad šios sportininkės jaunesnis brolis Daumantas neseniai susidomėję tuo, taip pat seka sesers pėdomis ir jau dalyvavo šioje stovykloje.

Po tuščio periodo, į aktyvų sportą vėl grįžo Erikas Vaškevičius, kuris pasaulio taurės etapuose yra tapęs prizininku akvatlono varžybose. Jo sugrįžimas buvo vainikuotas dar viena pergale ir pirmąja vieta jau suaugusiųjų tarpe.

Artimiausiu metu, rugpjūčio 17-23 dienomis Palangoje, trenerė laukia jau kitos stovyklos, kur didesnis dėmesys bus skiriamas nardymui. Čia sportininkai treniruosis ne tik baseine, bet ir jūroje, atviruose vandens telkiniuose. E. Vaškevičius ir M. Petraškaitė sieks gauti tarptautinius nardytojų pažymėjimus.

Šiuos sportininkus treniruoja V. Juodeikienė bei Lina Pleskytė-Zimkevičenė. Būtent pastaroji trenerė o eilės metų pati vėl išbandė savo jėgas varžybose ir užtikrintai tapo nugalėtoja.

  Europos imtynių po vandeniu čempionė Lina Zimkevičienė pasakojo, jog tai viena naujoviškiausių ir įdomiausių sporto šakų: „Išbandžiau šią sporto šaką prieš penkerius metus, o varžybose dalyvauju iki dabar.“

Čempionė nuogąstavo, kad šis sportas, nors ir populiarėja, tačiau dar nėra pripažintas ir žinomas Lietuvoje.

„Pasaulyje šių čempionatų lygis aukštas, o pas mus Lietuvoje yra daugiau žiūrinčių, nei dalyvaujančių“ - juokėsi sportininkė. Tačiau, pasak jos, džiugu, kad tarp dalyvaujančiųjų yra daug vaikų.

„Dvidešimties aš buvau sugalvojusi baigti plaukimo karjerą, tačiau treneris pasiūlė pabandyti imtynes po vandeniu“, - pasakojo Lina.

GYTIS RAMANAUSKAS