Paskelbtas Miesto naujienos

Įspūdinga „Jonavietės“ dovana gabiems vaikams

Trečiadienis, 10 July 2019 16:02 Parašė 

Ir šią vasarą Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytiniai turėjo progos pajusti Jonavos krašto moterų asociacijos „Jonavietė“ dėmesį – buvo pakviesti į pažintinę edukacinę kelionę po Lietuvos Kuršių neriją.

„Jonavietės“ pastangomis gabūs, talentingi  ir gerai besimokantys vaikai pamato Lietuvos grožį ne TV ekranuose, o savomis akimis. Asociacija kasmet vasaros metu organizuoja tokiems vaikams pažintines-edukacines keliones, pritraukdama šiam tikslui projektinių ir rėmėjų lėšų. Pažintinių edukacinių kelionių ciklas „Meilė Tėvynei – per pažinimą“, vykdomas jau daugiau nei dešimtmetį, sudaro galimybes vaikams apsilankyti įvairiausiose Lietuvos vietose. „Šio mūsų ilgamečio projekto dalyviai - puikių rezultatų moksle ir meniniam ugdyme pasiekiantys socialinę atskirtį patiriančių Jonavos rajono šeimų vaikai bei Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centro globotiniai, - sako Jadvyga Rusilienė, JKMA „Jonavietė“ pirmininkė. – Darbštūs, savo tikslo siekiantys vaikai tokių kelionių metu ne tik susipažįsta su gimtinės kraštu, bet ir įgyja socialinių bei bendravimo įgūdžių, ima formuotis teigiama pasaulėžiūra ir socialinė adaptacija“.

Šiemetinės kelionės į Kuršių neriją metu buvo aplankyta Klaipėda, susipažinta su unikaliu jos senamiesčiu, laipiota Juodkrantės Raganų kalnu, Nidoje nuo T. Mano muziejaus keliauta iki pat Parnidžio kopos. „Tai puiki dovana mūsų ugdytiniams, atkakliai ir kantriai siekusiems pripažinimo respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, - teigia Roma Jurgilienė, Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos direktorė. – Tokios išvykos jiems – ne tik pramoga, bet ir stipri motyvacija tolesniam tobulėjimui“.

Druskininkai, Trakai, Birštonas, Rusnė ir t.t. - šią vasarą aplankyta Kuršių nerija papildė vis gausėjantį pažintinių edukacinių kelionių „Meilė Tėvynei – per pažinimą“ ciklą.

Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos inf.

Virginijos Verikienės foto