Paskelbtas Miesto naujienos

Pasirašyta partnerystės sutartis

Trečiadienis, 10 July 2019 14:35 Parašė 

Praėjusį pirmadienį Jonavos rajono savivaldybėje lankėsi Xuzhou miesto savivaldybės (Kinijos Liaudies Respublika) atstovai pasirašyti partnerystės sutarties. Juos sutiko Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, mero patarėja Alina Batulevičienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Agnė Šalomskė bei vyriausioji specialistė Aksana Zacharova.

Meras Mindaugas Sinkevičius pristatė rajoną, kuriame išvystyta chemijos, baldų pramonė, taip pat kalbėjo apie LEZ, galimybes investuoti bei apie investuotojų paiešką. Savo ruožtu svečiai domėjosi verslo partneriais iš kitų šalių ir teigė, kad galėtų tarpusavyje bendradarbiauti savivalda su savivalda, verslas – su verslu.

„Jonavos rajono savivaldybė iš Lietuvos Respublikos ir Xuzhou miesto savivaldybė iš Kinijos Liaudies Respublikos, toliau vadinamos Šalimis, siekdamos plėtoti bendradarbiavimą ir draugystės ryšius, norėdamos atverti naujas bendradarbiavimo galimybes jų vietovėse, remdamosi savanoriškos partnerystės sąlygomis ir atsižvelgdamos į abiejų šalių interesus, pasirašė šią partnerystės sutartį, kurios pagrindiniai tikslai yra šie:

  • planuoti ir plėtoti skirtingas programas abiejų miestų ekonominei plėtrai;
  • keistis informacija apie kiekvieno miesto ekonomines galimybes;
  • plėtoti bendradarbiavimą ir keitimąsi informacija bei patirtimi.

Atsižvelgus į tai, bus organizuojami atstovaujamųjų organizacijų susitikimai ir bendradarbiavimo veiklos. Partneriai bendradarbiauja pagal lygybės, abipusės naudos ir pagarbos principus, abipusio supratimo ir bendradarbiavimo srityje“, – rašoma sutartyje, kurią pasirašė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius ir Xuzhou miesto savivaldybės Užsienio reikalų tarnybos direktorius Wang Lianyum.  

Atsisveikindami Xuzhou savivaldybės atstovai pakvietė atvykti pas juos į svečius š. m. spalio mėnesį.     

***

Visuotinė lietuvių enciklopedija: „Siudžòu (Xuzhou), miestas Kinijos rytuose, Dziangsu provincijoje, į pietryčius nuo Džengdžou. 1,5 mln. gyventojų (2012; aglomeracijoje 1,7 mln. gyventojų). Pro Siudžou eina Didysis Kinijos kanalas. Geležinkeliai ir plentai į Sianą, Pekiną, Šanchajų. Oro uostas. Maisto, tekstilės pramonė, mašinų, mašinų dalių gamyba. Turizmas. Prie Siudžou kasama akmens anglis, druska, laužiamas marmuras. Kinijos kasybos ir technologijos (įkurtas 1909), Siudžou (1956) universitetai, technologijos institutas, kitos aukštosios mokyklos. Siudžou, folkloro ir kiti muziejai, Hanų akmeninių skulptūrų galerija-muziejus. Istorija: dabartinio Siudžou apylinkėse pirmieji žmogaus gyvenimo pėdsakai datuojami 6-tu tūkstantmečiu prieš  Kristų“.  

„Alio Jonavos“ inf.