Paskelbtas Rajono naujienos

Nyderlandų futbolo žvaigždės apsilankė Rukloje ir Jonavoje

Trečiadienis, 10 July 2019 14:33 Parašė 

Nyderlandų futbolo legenda Aronas Winteris Rukloje sėdo į karinį visureigį, iš jo žengė ant žaliosios vejos Jonavoje.

Nyderlandų ambasados Lietuvoje iniciatyva kartu su NATO priešakinių pajėgų batalionu surengta kelių dalių sporto šventė, kurioje sudalyvavo ir kariškiai, ir šimtai vaikų, ir žinomi žmonės.

Į Lietuvą ambasados kvietimu atvykusią Nyderlandų futbolo įžymybių komandą kartu su A. Winteriu sudarė Anglijos ir Ispanijos čempionatuose žaidęs Sanderis Westerveldas, buvę Olandijos vyrų rinktinės žaidėjai Reginaldas Blinkeris, Davidas Mendesas da Silva, ilgametės moterų rinktinės futbolininkės Anouk Hoogendijk, Gilanne Louwaars ir Dyanne Bito.

Buvusių futbolininkų septintukas iš Vilniaus į Ruklą atvyko aplankyti mūsų šalyje su karine pareiga apsistojusių savo tautiečių – NATO pajėgų karių.

Vėliau kariniais visureigiais olandai persikėlė į Jonavos stadioną, kur žaidė futbolą su tarptautinio kariškių futbolo turnyro dalyviais.

Vienas Olandijos komandos narių Davidas Mendesas da Silva teigė iš Lietuvos grįžęs su gerais įspūdžiais: „Puikiai praleidau laiką, sutikau įdomių žmonių, visi buvo tikrai malonūs. Buvo įdomu apsilankyti Lietuvoje, nes nesu iki tol čia buvęs. Gavau ir daug naujos informacijos apie mūsų karius, apie tai ką jie veikia, kokį svarbų darbą atlieka.“

Valstybės dieną, liepos 6-ąją, Širvintose futbolo įžymybės susitiko su būriu jaunųjų futbolininkų, o šventinį renginį vainikavo žvaigždžių akistata.

Lietuviškoje komandoje į aikštę kartu su futbolo žvaigždėmis išbėgo pramogų pasaulio atstovai iš „Prelegentų“ komandos: Marijus Mikutavičius, Linas Zareckas-Choras, Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius, Andrius Bialobžeskis, Rolandas Skaisgirys. Dvikova, kaip ir dera tokia proga, baigėsi lygiosiomis, o baudinių serijoje geriau sekėsi svečiams.

„Atvyko futbolo legendos, kurias matydavome tik televizijos ekranuose. Futbolas - viena universaliausių bendravimo kalbų pasaulyje, tikrai stiprina ryšius ir draugystę, - teigė V. Radzevičius - Šį kartą pavyko tikrai puikus renginys: šventė ir suaugusiems, ir vaikams. Tuo pačiu - prasminga proga sustiprinti ryšius su Nyderlandais ir pagerbti NATO karius, kurie dislokuoti Lietuvoje.“

Kelias dienas vykusi sporto šventė - Nyderlandų Karalystės kampanijos #stronger2GETHER dalis. Ja siekiama bendradarbiauti ir kurti naujus, inovatyvius partnerystės ryšius su Lietuva, nes kartu esame stipresni.

NATO eFP inf.