Spausdinti šį puslapį

Jonavoje iš nelegalios apyvartos išimta 7326 pakelių kontrabandinių cigarečių

Penktadienis, 05 July 2019 08:09 Parašė 

Vykdydami viešojo ir ne viešojo pobūdžio policines priemones, pareigūnai didelį dėmesį teikia nusikalstamų veikų, susijusių su akcizais apmokestinamomis prekėmis, išaiškinimui ir užkardymui. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai šią savaitę neleido į rinką pasklisti daugiau nei 7 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Antradienio popietę apie 14.30 val. Jonavos rajone esančiame Ruklos kaime pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „VW Golf“. Automobilio patikrinimo metu pareigūnai rado 2250 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Trečiadienį, liepos 3 d., apie 11.40 val., Jonavoje, Šilų g. nuosavo namo valdoje esančiame garaže, pareigūnai rado dar 2750 pakelių cigarečių, kurių ženklinimas neatitinka Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytiems reikalavimams. Apžiūrėjus šalia garažo stovintį automobilį „Mazda 5“, jame rasta dar 2326 pakeliai cigarečių, kurie taip pat neatitinka Lietuvoje nustatytiems akcizais apmokestinamų prekių ženklinimo reikalavimams. Iš viso pastarosiomis dienomis Jonavoje iš nelegalios apyvartos išimta 7326 cigarečių pakelių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką gresia bauda nuo dviejų tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų devyniasdešimt eurų. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 202 str. už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai nuolat tikrina gautą informaciją apie galimai nelegaliai akcizinėmis prekėmis prekiaujančius asmenis. Pilietiškų gyventojų dėka į rinka nepatenka tūkstančiai tokių nelegalių prekių. Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima skubios pagalbos telefonu 112.

Kauno apskr. VPK informacija