Paskelbtas Rajono naujienos

Krepšinio aikštelę Išoruose atidarė legendinis Jonas Mačiulis!

Pirmadienis, 01 July 2019 09:48 Parašė 
Dovanos – iš Europos vicečempiono Jono Mačiulio rankų  Dovanos – iš Europos vicečempiono Jono Mačiulio rankų

Šalia naujojo riedlenčių parko jaunimo prašymu, Išorų bendruomenės pirmininko Juozo Klimkevičiaus ir kitų aktyvių narių dėka atsirado ir krepšinio aikštelė. Ne tuščiomis į atidarymą atvyko savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, įteikęs 300 Eur vertės dovanų čekį. O už krepšinio stovą Išorų kaimo bendruomenė dėkoja rėmėjai – UAB „Vaigora“.

Išorų bendruomenė suorganizavo renginį vaikams ir suaugusiems, o koks krepšinio aikštelės atidarymas be žymių krepšininkų? Juozas Klimkevičius į šventę pakvietė krepšininką, Europos vicečempioną Joną Mačiulį.

Renginį pradėjęs Užusalių seniūnijos seniūnas Rolandas Skuja pasveikino susirinkusius į krepšinio aikštelės atidarymą, o naujai išrinktiems seniūnaičiams Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Birutė Gailienė įteikė pažymėjimus bei dovanas. Užusalių seniūnijos aktyviam jaunimui bei Išorų kaimo bendruomenei padovanotas krepšinio kamuolys, kurį papuošė krepšininko Jono Mačiulio autografas.

Šventė neapsiėjo ir be krepšinio varžybų:  jauniausieji  žaidėjai (iki 12 metų); antroji kategorija – jaunimas, trečioji – krepšinio veteranai. Žaidimą organizavo pats Jonas Mačiulis, tad entuziazmas tiesiog liejosi per kraštus! Geriausiai žaidusiems krepšininkas įteikė marškinėlius bei krepšinio kamuolį.

Kad laikas neprailgtų, rūpinosi VšĮ „D&DM“ bei LSMU Visuomenės sveikatos studentų draugija. Laisvu nuo žaidimo metu dalyviai atsakinėjo į klausimus, susijusius su krepšiniu,  suko laimės ratą ir laimėjo prizus, kuriuos įsteigė Ala ir Leonardas Kontromavičiai, vaikų žaidimų parkas „Draugų šilelis“, Išorų kaimo bendruomenė. 

Pasibaigus varžyboms, Europos vicečempionas pasirašė ir ant pačios krepšinio lentos. Kiekvienam buvo įteikti specialūs limituoto leidimo „Kubuš“ vandens buteliukai su Jono Mačiulio atvaizdu ir parašu. Vaikai galėjo gauti krepšinio kamuolio magnetuką su krepšininko autografu.

Išorų kaimo bendruomenės pirmininkas Juozas Klimkevičius pasidžiaugė išpildęs jaunimo svajonę turėti krepšinio aikštelę. Pasak jo, kai labai nori ir susitelki bendram tikslui, visos svajonės gali virsti realybe. Smagu, kad vaikai ir jaunimas daugiau laiko leis aktyviai sportuodami.

Užusalių seniūnijos seniūnas Rolandas Skuja teigė, kad labiausiai jį džiugina tai, jog  visos seniūnijos bendruomenės, kai reikia, viena kitai padeda ir bendradarbiauja. Gera ta konkurencija, kuri ne kenkia, o skatina kurti!

„Alio Jonavos“ inf.