Paskelbtas Rajono naujienos

,,Šokom“ į tėvų klumpes

Pirmadienis, 17 June 2019 09:18 Parašė 

Jonavos r. Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė dalyvavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro jau nebe pirmus metus iš eilės inicijuojamoje visuotinėje atvirų durų dienoje tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“. Ši iniciatyva suteikia galimybę mokiniams susipažinti su tėvų ir artimųjų profesijomis ir darbovietėmis.

5-6 klasių mokiniai lankėsi penktokės Viltės Marijos Marčiukaitytės tėčio darbovietėje UAB ,,Kabarga“ - veterinarijos gydykloje. kur susipažino su veterinarijos gydytojo darbo ypatumais, dar kartą įsitikino, kaip svarbu atsakingai rūpintis savo augintiniais. 7 ir 10 klasių mokiniai keliavo į UAB ,,Baldai Jums“, kur dirba dešimtokės Gabijos Ilgūnaitės mama. Čia gyvai pamatė nelengvą baldo ,,pagaminimo istoriją“, susipažino su įvairiais baldų gaminimo procesais, apžiūrėjo pagamintų baldų ekspoziciją. Aštuntokai lankėsi Gabrielės Kurmelytės mamos darbovietėje, Bukonių slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje, kur susipažino su mediko profesijos subtilybėmis, suprato, kad šią profesiją gali rinktis tik labai atsakingas, rūpestingas, kantrus žmogus. 9 klasės mokiniai keliavo į Ričardo (9 kl.) ir Vykinto (10 kl.) Kurmelių tėvų ūkį, kur galėjo pasižvalgyti po ūkį, išklausyti vaikinų tėčio pasakojimo apie žemdirbio kasdienybę.

Dėkojame visiems tėveliams, leidusiems ,,prisiliesti“ prie jų profesijų. Juk sėkminga vaikų ateitis ir karjera – visų mūsų bendras rūpestis.

Laima Mačiūnienė, Aistė Pilipavičiūtė,

Bukonių MDC mokytojos