Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Klevo“ senjorų pergalingas žaidimas Kėdainiuose

Pirmadienis, 17 June 2019 08:35 Parašė 

Per pastarąsias dvi savaites Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionato Aukštaitijos regione buvo sužaisti dviejų turų susitikimai. Regione šiemet varžosi tik keturios komandos. Jau dabar aiškėja lyderiai.

Savo pranašumą toliau įrodinėja Alytaus „Dainavos senjorai“, kurie į turnyrinę lentelę įsirašė dar dvi pergales. Komandos radėjo antrojo rato kovas. Pirmąjį ratą nesėkme, būtent Alytuje, baigė Jonavos „Klevo“ 35 metų ir vyresni futbolininkai. Jonaviečiai dzūkams nusileido rezultatu 0:3. Tuo tarpu Ukmergės „Vienybės ir Kėdainių „Nevėžio“ rungtynės baigėsi taikiu rezultatu 2:2.

Toks rezultatas palankus buvo „Klevo“ ekipai, kuri trečiadienį antrąjį ratą pradėjo Kėdainiuose, maču su „Nevėžio“ senjorais. Pirmajame kėlinyje jonaviečiai turėjo persvarą ir galėjo ne kartą nuginkluoti aikštės šeimininkų vartininką. Į virpstą pataikė Ruslanas Fiodorovas, galva kelis kartus po standartinių padėčių netiksliai smūgiavo Saulius Čėsna. Visgi, 22 min. kraštu prasiveržęs Gytis Janonis perdavė kamuolį į varžovų baudos aikštelę, kur kėdainiškis žaidėjas sužaidė ranka ir teisėjas skyrė 11 m baudinį. Jį realizavo Denisas Šichranovas ir „Klevas“ išsiveržė į priekį (1:0).

Aišku, „Nevėžio“ futbolininkai rankų nenuleido ir ėmė vis dažniau lankytis Jonavos ekipos vartų prieigose. Vienu metu „Klevo“ vartininkas Irmantas Kovalenko buvo bejėgis, kai Kėdainių komandos žaidėjas išbėgo vienas prieš vieną ir pasiuntė kamuolį į vartų pusę, bet spėjęs sugrįžti Darius Regelskis jau nuo vartų linijos išmušė kamuolį ir rezultatas nepakito. Šeimininkų viltys išlyginti rezultatą žlugo 67 min., kai puikiai sužaidęs Linas Korsakas suklaidino kelis varžovų žaidėjus ir pelnė antrąjį įvartį. Tai buvo pergalingas smūgis ir „Klevas“ šventė pergalę rezultatu 2:0 bei dar labiau sustiprino antrosios vietos pozicijas.

Kitose rungtynėse vargo turėjo Alytaus „Dainavos senjorai“, kurie Ukmergėje tik 3:2 palaužė „Vienybės“ senjorus.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Dainavos senjorai 4 4 0 0 18-4 12
2 Klevas 4 2 1 1 6-5 7
3 Nevėžis 4 0 2 2 5-14 2
4 Vienybė 4 0 1 3 5-11 1

Rezultatyviausi žaidėjai:

1 Tomas Jeruševičius ("Dainava") 6
2 Rolandas Bagdžiūnas ("Nevėžis") 2
3 Martynas Biržinis ("Dainavos senjorai") 2
4 Saulius Laibinis ("Dainavos senjorai") 2
5 Jevgenijus Medvedevas ("Klevas") 2

Birželio 19 d., trečiadienį, Jonavos KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštelėje „Klevas“ susitiks su Ukmergės „Vienybe“. Rungtynių pradžia 20.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS