Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Rėmimo programa sodininkams – svarbi

Penktadienis, 14 June 2019 11:01 Parašė 

Atvirai pasakius, kai praėjusį pirmadienį rajono savivaldybės administracija pakvietė  vakarop atvykti į susirinkimą, pamaniau, kad tokiu oru tik sode būti ir jį nuo sausros gelbėti. Taip manančių atsirado ir daugiau. Bet tai, kad į posėdžių salę susirinko tiek daug sodų bendrijų atstovų, parodė, kad į kvietimą teikti prašymus finansinei paramai gauti pagal Jonavos rajono savivaldybės specialiąją sodininkų bendrijų rėmimo programą pažiūrėta rimtai ir atsakingai.

Susirinkimas „Galimybės pasinaudoti Jonavos rajono savivaldybės specialiąja sodininkų bendrijų rėmimo programa“ organizuotas siekiant sodininkų bendrijų pirmininkams, valdybų nariams suteikti informacijos apie finansinę paramą iš dalies kompensuojant mėgėjų sodų bendrojo naudojimo objektų (BNO), esančių bendrojo naudojimo žemėje, inventorizacijos ir teisinės registracijos, naujų BNO statybai (atnaujinimui) reikalingos techninės dokumentacijos rengimo išlaidas bei statybos (atnaujinimo), priežiūros darbų ir paslaugų išlaidas. Jonavos rajono savivaldybės 2019 m. biudžete numatyta paskirstyti finansinės paramos suma – 100 tūkst. eurų.

Su sodų bendrijų atstovais susitiko savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, mero patarėja Alina Batulevičienė, administracijos direktorius Valdas Majauskas, Turto skyriaus vyriausioji specialistė Živilė Besevičienė, Remonto ir statybos skyriaus vedėjas Mantas Petrauskas, UAB „Jonavos paslaugos“ atliekų tvarkymo sistemos organizavimo skyriaus vedėja Rasa Raicevičienė.

Specialiąją sodininkų bendrijų rėmimo programą pristatė Turto skyriaus vyriausioji specialistė Živilė Besevičienė; Mantas Petrauskas supažindino su pagrindiniais programos aspektais; į susirinkimą atvykusiems sodų bendrijų atstovams buvo įteikta dalomoji medžiaga.

Į klausimus išsamiai atsakė administracijos direktorius Valdas Majauskas, Turto skyriaus vedėja Jolita Gumaniukienė, o savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius akcentavo, kad tai bus tęstinis projektas, ir kvietė aktyviai naudotis sodininkų bendrijų rėmimo programa. Meras taip pat paminėjo, kad liepos mėnesį vyksiančiame rajono tarybos posėdyje ketinama svarstyti sodininkų bendrijose esančių kelių ir gatvių išpirkimo tvarką. Tarybos nariams jai pritarus, sodininkai turės galimybę ne tik gauti kelių inventorizacijos ir teisinės registracijos išlaidų kompensaciją, bet ir galės perleisti kelius bei gatves savivaldybės administracijos priežiūrai.       

– Klausimų tikrai kils, – sakė rajono vadovas. – Skambinkite, rašykite, užeikite, specialistai jus pakonsultuos.                

Na, o iš sodų bendrijų „Gojelis“, „Užuovėja“, „Žilvitis“, „Ridikas“, „Salupiai“, „Draugystė“, „Neris“, „Vairas“ ir kt. atstovų klausimų buvo akivaizdu, kad konsultacijų tikrai gali prireikti. Tad kreipkitės į Turto skyrių tel. (8 349) 610 56, (8 349) 200 08; el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. , į Remonto ir statybos skyriaus politikos ir administravimo specialistą Valdą Rėklaitį (tel. (8 349) 509 66, el. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.)

Karolina VIČIŪTĖ