Paskelbtas Miesto naujienos

Kvepiančių knygų salonas – jau bibliotekoje

Penktadienis, 14 June 2019 10:47 Parašė 

Nuo birželio 12 d. kviečiame užsukti į Jonavos viešąją biblioteką kur rasite Kvepiančių knygų saloną. Tai – intriguojanti, skaityti, diskutuoti, per kvapo prizmę knygą pažinti kviečianti knygų ir jų kvapų ekspozicija. Mokslininkai teigia, kad kvapas gali pažadinti emocijas, prisiminimus, tiesiogiai veikia žmogaus nuotaiką bei elgesį instinktyviu ar pasąmonės lygmeniu.

Salone, apgaubtame įstabių aromatų, išgyvensite ypatingas patirtis, kurios pažadins norą pasinerti į literatūros pasaulį. Salone eksponuojamos knygos privers pasitelkti viena iš savo pojūčių – uoslę. Kvapo poveikį žmogaus emocijoms savo kūriniuose ypač akcentavo rašytojas M. Proustas, todėl kvapų pažadinti prisiminimai vadinami Proustu efektu.

Kuo kvepia gražuolės bajoro žmonos kambarys? Ką egzotiško valgė ir uodė keliautojai M. Šalčius ir A. Poška? Kokiu kvapu kvėpinosi tarpukario kavalieriai? Kvepiančių knygų salone pasitelkite vieną iš savo pojūčių – uoslę. Pakėlę stiklinį gaubtą ir užuodę jame paslėptą aromatą, pabandykite atspėti, koks tai kvapas ir kodėl šalia jo padėta knyga. Atsiverskite pažymėtus knygos puslapius ir raskite atsakymus.

Linkime skaniai kvepiančių įspūdžių ir laukiame Jūsų bibliotekos Skaitykloje (I a.)!

Jonavos bibliotekos inf.