Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Bronzinis jonavietės pasirodymas

Antradienis, 11 June 2019 10:33 Parašė 

Vilniuje vyko Lietuvos moksleivių vasaros plaukimo su plaukmenimis pirmenybės. Jose be sostinės, Kauno, Klaipėdos, Visagino jaunųjų sportininkų, varžėsi ir Jonavos plaukimo entuziastė Augusta Chlomko. Ši jaunoji plaukikė „Lietavos“ pagrindinėje mokykloje ne tik jau baigė septynias klases, bet neseniai Jonavos rajono savivaldybėje buvo apdovanota padėka už tai, kad lankydama J. Miščiukaitės meno mokyklą tapo laureate.

Ši gabi sportininkė turi ne vieną veiklą, tačiau medalius skaičiuoja ir pamėgtame plaukime su plaukmenimis. Pasak klubo „VirgaLTU“ prezidentės ir trenerės Virginijos Juodeikienės, Augusta galima drąsiai įvardinti kaip geriausią šiuo metu Jonavos plaukikę. 50 m nuotolyje su monopeleku A. Chlomko iškovojo bronzos medalį. Kitose rungtyse jonavietė buvo arti prizinių vietų.

Neseniai A. Chlomko dalyvavo ir Lietuvos čempionate. Plaukime su plaukmenimis estafetinėse varžybose 4 po 50 m. su kitomis jonavietėmis taip pat laimėjo trečiąją vietą.

Jonavos plaukikė domisi ir dalyvauja kitose įvairiose varžybose. Be plaukimo su plaukmenimis, A. Chlmko dalyvavo pasaulio taurės akvatlono (imtynės po vandeniu) varžybose, sportinio nardymo varžybose ir yra laimėjusi vienos ar kitos spalvos medalius.

Dabar Jonavos sportininkės A. Chlomko ir Martyna Petraškaitė ruošiasi pasaulio jaunučių plaukimo su plaukmenimis (50, 100, 200 m) čempionatui, kuris rugsėjo mėnesį vyks Vengrijoje.

GYTIS RAMANAUSKAS