Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Apdovanoti žaidynių nugalėtojai ir atsisveikinta su absolventais

Pirmadienis, 10 June 2019 08:42 Parašė 

Kiekvienais metais birželio mėnesį pasaulyje švenčiama Olimpinė diena. Šių metų pirmąjį birželio šeštadienį Jonavos kūno kultūros ir sporto centras tradiciškai surengė olimpinės mylios įveikimą pasirinktuoju būdu. Kiekvienais metais tą pačią dieną vykdavo ir šios įstaigos absolventų palydėtuvės, tačiau šiemet tai buvo padaryta atskirai, kitą dieną.

Praėjusį pentadienį, Jonavos rajono savivaldybės J. Ralio salėje vyko ne tik jau minėtos sporto centro absolventų palydėtuvės, bet ir 2019 metų Jonavos rajono mokyklų sporto žaidynių apdovanojimai.

„Neatsitiktinai mes visi čia esame kartu: kūno kultūros mokytojai, treneriai, absolventai. Juk daugelio olimpiečių kelias, būtent ir prasidėjo nuo mokyklos ir pirmas žmogus daugeliui buvo kūno kultūros mokytojas, kuris paskatino domėtis sportu, - šventės įžangoje kalbėjo kūno kultūros ir sporto centro l. e. p. direktorė Dalia Venckevičienė. – Vėliau estafetę perima treneriai ir supažindina su jau pasirinktos sporto šakos abėcėle, ugdo, tobulina, kad jis išaugtų stiprus žmogus ir asmenybė. Mūsų darbas, kūno kultūros mokytojo ir trenerio, yra vienas kitą papildantis ir skatinantis bendradarbiauti“.

Visi šie Jonavos rajone prisidėjo ir prie prizinių vietų pasiekimo sporto žaidynėse. Prieš įteikiant apdovanojimus, visus sveikino mero patarėja Alina Batulevičienė. „Manau neįprasta būti tokioje aplinkoje, jums manau maloniau laiką leisti sporto salėse, stadionuose. Tikiu, kad sportas yra žmogų ir jo asmenybę ugdantis procesas, kada žmogus išmoksta tam tikros disciplinos, tam tikros taktikos ir strategijos. Iš tikrųjų išsiugdo dideles asmenybes, - susirinkusiuosius savo kalba sveikino mero patarėja. – Džiaugiuosi, kad Jonavoje turime puikią sporto infrastruktūrą, turime žmones, kurie dirba milžinišką darbą, ugdydami jus, sportininkus. Tikiuosi, kad išaugsite į dorus, protingus piliečius“.

2018-2019 metų Jonavos rajono mokyklų sporto žaidynės vyko trejose grupėse. Jų rezultatus pristatė sporto metodininkė Lina Vansevičiūtė. Patys mažiausieji varžėsi pradinių klasių grupėje, taip pat vyko varžybos kaimuose, o visi kiti, pradedant gimnazijomis ir baigiant pagrindinėmis mokyklomis, varžėsi pirmojoje grupėje.

Pradinių mokyklų grupėje trečiąją prizinę vietą užėmė Raimondo Samulevičiaus progimnazija, antroji vieta atiteko Jonavos pradinei mokyklai (148,5 taško). Būtent jiems nedaug trūko iki pirmosios vietos. Nugalėtojais tapusi Jonavos Panerio radinė mokykla surinko 161 tašką.

Tuo tarpu kaimo vietovių grupėje dvi mokymo įstaigos turėjo itin didelį atotrūkį nuo kitų mokyklų. Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras su 237 taškais užėmė trečiąją vietą. Pirmąsias dvi vietas užėmusios mokyklos nuo kitų atitrūko net 400 taškų ir daugiau. Antroji vieta atiteko Bukonių mokykla-daugiafunkcis centras (606,5 tšk.), o nugalėtojais tapo Ruklos J. Stanislausko mokykla-daugiafunkcis centras (684,5 tšk.).

Gimnazijų, progimnazijų, pagrindinių mokyklų grupėje trečiąją vietą užėmė J. Vareikio progimnazija (348 tšk.), antrąją vietą iškovojo J. Ralio gimnazija (486,5 tšk.), o užtikrintai nugalėtojais tapo Senamiesčio gimnazija (716 tšk.).

Apžvelgiant viso sezono rezultatus, paminėtos ir pačios įspūdingiausios jonaviečių pergalės tarp Lietuvos mokyklų. Lietuvos moksleivių žaidynių stalo teniso finale trečiąją vietą iškovojo Senamiesčio gimnazijos komanda. Būtent šios gimnazijos merginos trečiąją vietą užėmė tinklinio varžybose. Taip pat sužibėjo ir merginų futbolo 5x5 finale antrąją vietą iškovojo Ruklos J. Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro komanda, kuri kaimo vietovių varžybose tapo nugalėtojomis.

Tuoj po apdovanojimų atėjo laikas atsisveikinti su kūno kultūros ir sporto centrą baigusiems absolventais. L. e. p. direktorė D. Venckevičienė džiaugėsi ir dėkojo už pasiektus sportinius rezultatus, už savo mokyklos, miesto, šalies garsinimą įvairaus lygio varžybose. Visgi, tapti dydžiu sportininku nėra svarbiausia. Svarbiausia – žmogiškumas. Pats sportas teikia daug vertybių: atkaklumą, komandinį darbą, bendravimą, darbštumą, režimo laikymąsi, valią, atsakomybę, organizuotumą... Šios vertybės gyvenime labai pravers.

Šiemet išlydėti 32 absolventai. Kad sporto centrą baigė didelis skaičius, reikia padėkoti treneriams, kad jie sugebėjo išlaikyti tiek metų. Baigimo pažymėjimai įteikti boksininkams: Evaldui Balsiui, Viktorui Basankovui, Viliui Gajauskui, Žygimantui Kalinauskui, Nojui Kolosovui, Nagliui Tamaševičiui (treneris Ramūnas Kulbis), krepšininkams: Rėjui Petrauskui, Matui Zvicevičiui, Nojui Pankratjevui, Edvardui Matulevič, Eligijui Znatavičiui, Rokui Kubiliui, Matui Baniuliui, Rokui Leonavičiui, Tomui Kondrotui, Andriui Ponomariovui, Dominykui Vidzickui, Edvinui Neimontui, Tadui Maksimavičiui (treneris Edvinas Zinys), lengvaatlečiams: Saimonui Ašakui, Simonai Bružaitei, Gabijai Galvydytei, Miglei Malinauskaitei, Samantai Mažojevaitei, Vestai Macidulskaitei (trenerė Vidutė Lebeckienė), stalo tenisininkui Rokui Bartusevičiui (treneris Saulius Bureika), tinklininkėms: Agnei Tamošiūnaitei, Evelinai Vaitkutei, Guodai Tiškaitei (trenerė Rosita Nevulytė).

Nuo 2018 metų kūno kultūros ir sporto centras jau nebeturi futbolo, bet jaunimas per tuos metus atidavė daug savo gražių pergalių, daug energijos, jėgų. Jie verti šito baigimo pažymėjimo, jie mūsų - vaikai, mūsų – absolventai. Pažymėjimai įteikti Sauliui Sivolovui, Liutaurui Autukui, Rimantui Ruzui (treneris Gediminas Zdanevičius).

Būkite draugiški – tai kelias į laimę.
Būkite atkaklūs, siekdami savo tikslo, nes laimi atkakliausi.
Svajokit – svajonės pildosi.
Būkite linksmi.
Šypsokitės ir Drąsiai verskite kitą savo gyvenimo knygos puslapį.

GYTIS RAMANAUSKAS