Paskelbtas Sportas

Europos čempionate jonaviečio pasirodymas

Pirmadienis, 10 June 2019 08:39 Parašė 

Gegužės 30 – birželio 2 dienomis, Stolbergo mieste (Vokietija) vyko Europos svarsčių kilnojimo čempionatas. Jame dalyvavo daugiau nei du šimtai atletų iš 22  šalių. Iš šio čempionato su medaliais grįžo ir Lietuvos sportininkai.

Geriausiai lietuviai pasirodė vyrų ilgo ciklo estafetės rungtyje. Julius Optas, Justas Optas, Ovidijus Tarutis ir Dangiras Lukošius svarmenį pakėlė 134 kartus ir iškovojo sidabro medalius. Lietuvius aplenkė tik Rusijos rinktinė (143), o bronza atiteko ukrainiečiams (120).

Čempionate dalyvavo ir vienas Jonavos svarsčių kilnojimo asociacijos atletas Remigijus Šedys, kurį treniruoja ir varžyboms ruošė treneris Alfonsas Špokas. Šiam dvidešimt ketverių jonaviečiui tai buvo debiutinės varžybos, perėjus iš jaunimo į vyrų grupę.

Dviejų rangų ilgo ciklo rungtyje su dviem 32 kg svarmenimis, svorio kategorijoje iki 85 kg, R. Šedžiui pritrūko jėgų pačioje rungties pabaigoje. Kaip teigė treneris A. Špokas, atletams reikėjo svarmenis kelti dešimt minučių, o Jonavos sportininkas rungtį baigė devintoje minutėje ir aišku, tai jam buvo nusivylimas, juolab, kad treniruotėse rezultatai buvo aukštesni. Atletui varžybose galėjo koją pakišti ir jaudulys, ir gan kitokio modelio neįprasti svarmenys, jų rankenos.

Tempas buvo aukštas ir vienu metu su ukrainiečiu žengė taškas į tašką, bet išsprūdus svarsčiui jonaviečio 61 pakėlimas liko galutinis. Su šiuo rezultatu savo grupėje užėmė ketvirtąją vietą. Šioje svorio kategorijoje nugalėtoju tapo rusas, iškėlęs 83 kartus. Antrąją vietą užėmė Kazachstano atstovas (76), o trečiąją vietą iškovojo jau minėtas ukrainietis (66).

Lietuvos rinktinė su 120 tšk. komandinėje įskaitoje buvo 7-a, o Lietuvos jaunimo rinktinė su 54 tšk. komandinėje įskaitoje užėmė 4-ą vietą.

Galima paminėti ir tai, jog daugelis Lietuvos atletų medalius laimėjo mėgėjų kategorijoje, o R. Šedys varžėsi profesionalų grupėje.

Jonavos atstovai už šią išvyką, paramą ir dalyvavimą Europos čempionate dėkingi Jonavos rajono savivaldybei.

Rugsėjo mėnesį vyks Baltijos šalių svarsčių kilnojimo čempionatas dvikovės rungtyje, kuriame varžysis ir jonavietis R. Šedys.

GYTIS RAMANAUSKAS