Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Klevo“ senjorai dovanojo pirmąją pergalę

Pirmadienis, 03 June 2019 08:52 Parašė 

Prasidėjusiame 2019 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) 35 metų ir vyresnių senjorų čempionato Aukštaitijos regione šiemet varžosi vos keturios komandos. Trečiadienį buvo sužaisti du antrojo turo susitikimai.

Savo antrąsias rungtynes sužaidė Jonavos „Klevo“ senjorai, kurie Ukmergėje susitiko su „Vienybės“ ekipa. Pirmosiose savo rungtynėse jonaviečiai savo aikštelėje sužaidė taikiai su Kėdainių komanda, o ukmergiškiai turėjo pripažinti Alytaus vienuolikės pranašumą.

Tik prasidėjus susitikimui jonaviečiai pirmieji žengė žingsnį pergalei pasiekti. 10 min. įspūdingą įvartį pasiekė Gytis Janonis, kuris tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų deviniukę. Aikštelės šeimininkai šioje pirmoje rungtynių pusėje nieko ypatingo nesukūrė, o Jonavos senjorai turėjo galimybių ir padvigubinti skirtumą.

Visgi, tik prasidėjus antrajai žaidimo pusei, aiktelės šeimininkų ataką nutraukė „Klevo“ vartininkas Irmantas Kovalenko, kuriam gavus raudoną kortelę, teko palikti aikštę. Pakeitus aikštės žaidėją, į vartus stojo Saulius Skorupskas. Likus vienu žaidėju mažiau, Jonavos senjorams jau teko padirbėti besiginant, darbo turėjo ir S. Skorupskas. Šeimininkai perėmė iniciatyvą, bet tądien jonaviečiai žaidė užtikrintai. Jau paskutinę rungtynių minutę ukmergiškių klaida gynyboje pasinaudojo Jevgenijus Medvedevas, kuris tiksliu smūgiu įtvirtino pirmąją „Klevo pergalę šiame sezone rezultatu 2:0.

Tuo tarpu kitose rungtynėse Kėdainių „Nevėžis“ savo aikštelėje neatsilaikė prieš Alytaus „Dainavos senjorus“ ir jų buvo sutriuškinti net 8:1. Šiame mače nugalėtojams Tomas Jeruševičius įmušė net keturis įvarčius ir tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

1 Dainavos senjorai 2 2 0 0 12-2 6
2 Klevas 2 1 1 0 4-2 4
3 Nevėžis 2 0 1 1 3-10 1
4 Vienybė 2 0 0 2 1-6 0

Rezultatyviausi žaidėjai:

1 Tomas Jeruševičius ("Dainava") 6
2 Rolandas Bagdžiūnas ("Nevėžis") 2
3 Martynas Biržinis ("Dainavos senjorai") 2
4 Saulius Laibinis ("Dainavos senjorai") 2
5 Jevgenijus Medvedevas ("Klevas") 2

Birželio 5 d., trečiadienį, Jonavos „Klevas“ dar vienas rungtynes žais išvykoje. Jonaviečiai nuo 19.30 val. Alytuje varžysis su „Dainavos senjorais“.

GYTIS RAMANAUSKAS