Paskelbtas Rajono naujienos

„Snaiperių dienoje“ - antrus metus iš eilės taikliausiu pripažintas Vaidoto bataliono karys

Penktadienis, 31 May 2019 10:31 Parašė 

Gegužės 30 dienos vakare baigėsi dešimtąjį kartą Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų organizuotos snaiperių varžybos „Snaiperių diena 2019“. Dėl geriausio snaiperio vardo ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vado įsteigto prizo varžėsi 144 šauliai iš 15 valstybių. Standartinių ginklų divizione geriausiai antrus metus iš eilės pasirodė komanda iš Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono.

Antrą kartą iš eilės geriausią rezultatą pasiekė ir Sausumos pajėgų vado įsteigtą prizą laimėjo grandinis Jurijus Jedelo. Pusiau automatinių ginklų divizione geriausi buvo Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono komanda, individualioje įskaitoje nugalėjo vyr. eilinis Tomas Klimas. Atvirąjame divizione pirmą vietą komandinėje įskaitoje iškovojo Aleksandras Belskis ir Paulius Vilpišauskas iš Lietuvos tolimojo šaudymo federacijos, o Aleksandras Belskis buvo geriausias ir bendroje įskaitoje.

Kiekvienais metais varžybos nuo ankstesnių išsiskiria ne tik dalyvių ir valstybių skaičiaus augimu, bet ir užduočių sudėtingumu. Į varžybas pirmą kartą atvykę ir jau eilę metų jose dalyvaujantys snaiperiai džiaugėsi, kad pagrindinis dėmesys yra skiriamas ne snaiperių taktikai, bet šaulio „bendravimui“ su ginklu ir „susikalbėjimui“ su balistikos dėsniais.

Šių metų varžybose dalyvavo šauliai net iš penkiolikos NATO valstybių: Belgijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Italijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Rumunijos, Slovėnijos ir Vokietijos. Su NATO šauliais varžėsi Ukrainos bei Švedijos kariai. Atvirajame diviziojone dalyvavo Lietuvos tolimojo šaudymo federacijos nariai ir Lietuvos Šaulių sąjungos šauliai.

Šių, jau tradicija tapusių varžybų tikslas – puoselėti snaiperinio šaudymo tradicijas, keistis patirtimi, palyginti įgūdžius, bendrauti ir populiarinti taiklųjį šaudymą bei snaiperio specialybę tarp Lietuvos Respublikos jėgos struktūrų bei NATO partnerių.

vrš. Gintauto Maurico nuotr.

KAM inf.