Paskelbtas Miesto naujienos

Seniūnaičių rinkimai Jonavoje patyrė fiasko

Ketvirtadienis, 30 May 2019 12:38 Parašė 

Jonavos rajono seniūnijose pradedami rinkti seniūnaičiai, kurie turėtų būti atsakingi už vietos bendruomenių gerovę ir tvarką. Tačiau, dažnai rinkimai taip ir neįvyksta dėl mažo rinkėjų aktyvumo. Žmonės neskuba išsirinkti savo atstovų, kurie galėtų aktyviausiai pakovoti už jų interesus.

Tokia situacija susiklostė ir šį pirmadienį, kuomet į dvylikos Jonavos miesto seniūnaitijų rinkimus atėjo tik 97 rinkėjai. Rinkėjų aktyvumas pagal seniūnaitijas: Kalnų – 4, Bibliotekos – 5, Sodų – 2, Kregždutės – 9, Senamiesčio – 3, Lietavos – 9, Rimkų – 2, Saulutės – 4, Ateities – 5, Lakštingalų – 9, Juodmenos – 5, Baldininkų – 40. Aktyviausi rinkėjai buvo Baldininkų seniūnaitijoje, kurioje už 4 kandidatus balsavo net 40 rinkėjų. Vienas iš jų surinko 26 balsus.

Rinkimai patyrė visišką fiasko. Kad seniūnaitis būtų išrinktas, rinkimuose turėtų dalyvauti mažiausiai 5 proc. rinkėjų. Jonavoje į seniūnaičių rinkimus tikriausiai atėjo apie 0,05 proc. rinkėjų.

Be abejo, kandidatai neturėtų nusiminti, nes pakartotiniuose rinkimuose apribojimų nėra ir juos galės išrinkti, kad ir vienas rinkėjas.

Žmonės šiais laikas pakankamai drąsūs, kad apie kylančias problemas patys praneštų seniūnui. Be to, daugelyje vietovių veikia aktyvios bendruomenės, kurios puikiai gina savo interesus. Taigi, kyla esminis klausimas - kam iš vis reikalingas seniūnaitis ir kokius darbus jis nuveiks, jeigu jo išrinkimas visiškai neįdomus bendruomenei?