Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

„Robotų mūšio“ konkurse

Trečiadienis, 29 May 2019 08:37 Parašė 

Bukonių mokykla – daugiafunkcis centras antri metai kartu Kėdainių r. Šėtos gimnazija ir Truskavos pagrindine mokykla vykdo Europos socialinio fondo finansuojamą projektą "Matematika - laimėtojų mokslas", kurio tikslas pagerinti 8 klasės mokinių matematikos mokymosi rezultatus, ugdant mokinių mokėjimo mokytis kompetenciją, pasiūlant inovatyvias mokymosi veiklas.

Siekiant įgyvendinti projekto tikslus, 7-8 klasių mokiniai matematikos mokymosi rezultatus siekia pagerinti pamokose, renginiuose, konkursuose. Viena iš veiklų padedančių stiprinti matematinius gebėjimus – robotikos būrelio užsiėmimai. Mokykla iš GPM 2 proc. įsigijo 3 konstruktorius: mokiniai konstruoja robotus ir programuoja jų veiklą.

Šėtos gimnazijoje vykusiame „Robotų mūšio“ konkurse dalyvavo visų trijų mokyklų penkios 7-8 klasių mokinių komandos. Mūsų komandai „Transformeriai“ atstovavo septintokai Justas S. ir Gabrielius M. ir aštuntokai Eglė S. bei Mangirdas S. Rengiantis konkursui, komandai reikėjo sukonstruoti Lego robotą, kuris savo matmenimis neviršytų 15 cm ilgio ir pločio bei nesvertų daugiau negu 1 kg. Vėliau robotą reikėjo suprogramuoti taip, kad jis aptiktų varžovą ir jį gebėtų išstumti iš ringo, pats neiškrisdamas anksčiau. Mūsų mokyklos komanda pirmą kartą dalyvavo tokiame konkurse - buvo smagu išmėginti savo sukurtą robotuką kovojant. „Transformeriai“ šauniai kovodami su Šėtos gimnazijos komandomis jas nugalėjo, o kaunantis dėl pirmos vietos teko pripažinti Truskavos pagrindinės komandos „Inžinieriai“ pranašumą. Džiaugiuosi mūsų mokinių komandos narių susitelkimu ir įgyta patirtimi pirmosiose robotų kovose bei puikiu laimėjimu - antrąja vieta!

Dainius Bisigirskas, robotikos būrelio vadovas