Paskelbtas Sportas

Jonavos futbolo senjorai – „Daumantų“ taurės nugalėtojai

Trečiadienis, 23 March 2016 10:43 Parašė 

„Nevėžio“ senjorų futbolo klubas jau dvyliktąjį kartą surengė turnyrą, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai. Futbolininkai kovojo dėl generalinio rėmėjo „Daumantų“ taurės. Kėdainių sporto centro futbolo manieže surengtame senjorų futbolo turnyre dalyvavo šešios komandos: Kėdainių „Nevėžis“, Utenos „Utenis, Telšių „Mastis“, „Ukmergė“, Panevėžio „Ekrano senjorai“ bei Jonavos „Klevas“.

Jonavos futbolo senjorai šiame turnyre pademonstravo pergalingą žaidimą. Nors pirmajame susitikime su šeimininkų komanda pirmieji jonaviečiai praleido įvartį, bet Ruslanas Fiodorovas atsakė dviem ir „Klevas“ laimėjo rungtynes rezultatu 2:1.

Antrajame susitikime po permainingos kovos buvo įveikti panevėžiečiai (3:2). Po įvartį nugalėtojams pelnė R.Fiodorovas, Virginijus Nutautas ir Jevgenijus Medvedevas. Tuo tarpu su žemaičiais aikštelę teko palikti taikiai. Mače Jonavos futbolininkai pirmavo 2:1, bet telšiškiams pavyko atstatyti pusiausvyrą (2:2). Po įvartį „Klevui“ pelnė J.Medvedevas ir Denis Šichranov.

Kitos dvejos rungtynės jonaviečiams lėmė vietą šiame turnyre, nes po puikios pradžios, Jonavos ekipa kovojo dėl aukštų pozicijų. Šiuose mačuose pavyko apsiginti ir prieš Utenos (1:0) bei Ukmergės komandas (2:0) nepraleista nė vieno įvarčio. Prieš uteniškius pergalingą įvartį įmušė Linas Korsakas, o į ukmergiškių vartus po sykį kamuolį į vartus pasiuntė J.Medvedevas ir D.Šichranov.

Toks sėkmingas žaidimas leido „Klevui“ surinkti 13 taškų ir vienu aplenkę šeimininkus, tapo nugalėtojais. Trečią vietą užėmė Utenos senjorai.

Geriausi komandų žaidėja apdovanoti specialiais prizais ir generalinio turnyro rėmėjo, UAB „Daumantai LT“ dovanomis. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo kėdainietis Aleksandras Popovas, pelnęs 9 įvarčius.

Jonavos „Klevo“ senjorų komandos gretose geriausiu pripažintas buvo vartininkas Irmantas Kovalenko, o šio turnyro geriausiu žaidėju – jonavietis Ruslanas Fiodorovas.