Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Praūžė mažųjų ropliukų ir bėgliukų lenktynės

Pirmadienis, 27 May 2019 08:40 Parašė 

Sekmadienį Jonavos sporto arenoje šurmuliavo daugybę vaikų ir jaunimo, nes čia vyko du renginiai. Jaunimas žaidė krepšinį, kurie dalyvavo Juozo Storpirščio įsteigtai taurei laimėti. Tuo tarpu tarp rungtynių, per paskelbtą pertrauką salę užplūdo daugybę tėvelių su savo atžalomis. Kaip ir kasmet, vyko ropliukų ir bėgliukų varžybėlės, kurias nuolat organizuoja VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras.

Šiemet vaikučiai buvo pakviesti sudalyvaut jau aštuntosiose respublikinėse ropliukų varžybose, o bėgliukai rinkosi penktą kartą. „Šiemet nauja buvo tai, kad mes atsižvelgdami į tėvų norus ir netgi siūlymus iš organizatorių, visiems vaikučiams startą duoti vienu metu, - apie tokių varžybų pasikeitimus kalbėjo VLC vadovė Joana Gudžiūnienė. – Buvo atsižvelgiama į tai, kad vaikai nepavargtų, kad nereikėtų vėl ropoti iš naujo ir jie netaptų irzlūs“.

Varžybų organizatoriai pasidžiaugė, kad tiek ropliukai, tiek ir bėgliukai turėjo savus lyderius ir nereikėjo stebėti fotofinišo. Pirmos trys prizinės vietos buvo aiškios ir diskusijų nekilo. Varžybos praėjo labai greitai, be nesklandumų, be traumų, be kažkokių nenumatytų vaikiškų dalykų. Aišku, buvo kas nepradėjo ropot ar bėgti ir pasiliko prie starto linijos, bet šiose varžybose pralaimėjusiųjų nebuvo ir visi gavo atminimo dovanėles.

Aišku, šiemet varžybos išsiskyrė iš ankstesnių metų ir savo dalyvių gausa. Nors kai kurios šeimos ir neatvyko į varžybėles, bet tiek ropliukuose, tiek ir bėgikuose dalyvauti norą išreiškė po tris dešimtis dalyvių. Tai buvo rekordinis skaičius per varžybų istoriją. Svarbiausia, kad ir tėveliai ar seneliai buvo labai geros nuotaikos, buvo puikiai pasiruošę ir turėjo daug skatinimo priemonių. Organizatoriai pasidžiaugė, kad tėveliai išklausė instrukcijų ir labai nelindo savo vaikučių fotografuoti ar filmuoti, nes visa tai, netrukdant vaikui susikaupti, buvo daroma iš už aikštelės kraštų.

Šiose varžybose dalyvavo nemažas skaičius iš svečių rajonų atstovų. Varžybose be jonaviečių dalyvavo Kauno, Ukmergės, Kėdainių atstovai. Šįkart į akis krito ir tai, jog kauniečių buvo daugiau nei šeimininkų (jonaviečių). Be to, varžybose matėsi ir nemažai tų pačių veidų. Jei pernai vaikas dar ropojo, tai šiemet tėveliai vaikučius užregistravo jau bėgikų varžybėlėse.

Nieko nebuvo keisto, kad ir prizininkų pakyla tiesiog užvaldė kauniečiai. Ropliukų varžybose tėveliai džiūgavo kauniečio Hermio Muralio (11 mėn.) sėkme tampant nugalėtoju. Antrąją vietą apgynė šeimininkų atstovas. Prizininku tapo Ajus Noreika (11 mėn.), o trečias buvo dar vienas kaunietis Leonardas Poškus, kuriam dešimt su puse mėnesio.

Tuo tarpu mažųjų bėgliukų lenktynėse vėl dominavo Kauno atstovai. Pirmąją vietą iškovojo metų ir keturių mėnesių Gabrielius Nedzevičius, antras buvo jonavietis Jonas Laurinaitis, kuriam jau beveik dviejų metų. Stebėtina, kad šįkart dominavo berniukai ir tik tarp bėgliukų trečiąją vietą užėmė ir moterišką giminę apgynė pusantrų metų kaunietė Gabija Račiūtė.

Kaip po varžybų kalbėjo VLC vadovė J. Gudžiūnienė, kai kurie tėveliai dar iki varžybų pasielgė labai sąžiningai. Vaikus užregistravo ropliukuose, o savaitės eigoje vaikas pradėjo vaikščioti ir kad, nepažeisti taisyklių ir ropojimo eigoje neatsistotų, juos perregistravo į bėgliukus.

Šio renginio generalinis rėmėjas – HiPP, rėmėjas – kūdikių baseinas „Bambino SPA“ Kaune. Organizatoriai pasidžiaugė, kad padėjo J Storpirščio krepšinio turnyras, nes arena buvo užimta. Pasaulinė praktika rodo, kad tokių sportinių varžybų didžiųjų pertraukų metu galima surengti kažką panašaus į kaip tokį įvykusį renginį mažiesiems vaikučiams.

GYTIS RAMANAUSKAS