Paskelbtas Renginiai

Joninių slėnyje - „Laimingų vaikų pieva“

Pirmadienis, 27 May 2019 08:40 Parašė 

Praėjusį penktadienį Jonavos rajono socialinių pedagogų metodinis būrelis jau penktus metus iš eilės pakvietė į akciją „Laimingų vaikų pieva“. Šį renginį įprasta buvo  matyti Ramybės skvere, tačiau šįkart, jubiliejinė akcija ne tik vyko Joninių slėnyje, bet ji jau peraugo ir į respublikinį renginį. Tądien keli šimtai mokinių slėnio erdvę papuošė savomis gamintomis popierinėmis gėlėmis.

Šiame  renginyje dalyvavo apie 20 rajono mokyklų, lopšelių-darželių, kitų įstaigų. Atvyko ir svečių  – Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos, Kauno r. Batniavos mokyklos-daugiafunkcio centro, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos, Ukmergės r. Pabaisko pagrindinė mokyklos bendruomenių atstovai.

„Šios šventės tikslas – skatinti vaikų ir bendruomenės aktyvumą, burti pozityvią saugią aplinką, kurioje vaikai turi galimybę rodyti savo iniciatyvą, atrasti bendraminčių. Tik laimingi vaikai kuria, o ne griauna, šypsosi, o nesišaipo, draugauja, o nesipyksta. Džiaugiamės, kad penkeri metai, kai mūsų „Laimingų vaikų pieva“ plečiasi, gražėja. Noriu padėkoti vaikams, mokytojams, kurie savo rankomis paruoštomis gėlėmis papuošė Joninių slėnio pievą“, – dėkojo „Lietavos“ pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Vaida Jakuitienė.

 Šventėje apsilankė ir sveikinimo žodžius tarė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji patarėja Sigita Mockienė, Kauno apskrities  vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėjas Jonavos rajone Elegijus Laimikis.

Renginio svečius ir dalyvius tradiciškai linksmino Kaukutė, koncertavo gausus Jonavos r. ugdymo įstaigų kolektyvų būrys – Jonavos Vareikio progimnazijos kvartetas „Broliai“ (vadovė Raimonda Kriūnė), Bukonių, Žeimių mokyklų-daugiafunkcių centrų, Užusalių pagrindinės mokyklos, Jonavos Panerio pradinės mokyklos mokiniai, ritminių šokių grupės „Manama“, „Lietava“, Jonavos kultūros centro vaikų popgrupės ,,Šuldu Buldu“ solistės Deimantė Šimbaraitė ir Elvija Zvicevičiūtė, Jeronimo Ralio gimnazijos mokinių muzikos studija, Jonavos Senamiesčio gimnazijos auklėtiniai Darius Matonis ir Monika Pociūtė, madų kolekciją demonstravo lopšelio-darželio „Lakštingalėlė“ madų studija (vadovė Nijolė Raicenštein). Kulminacija tapo visų susirinkusiųjų bendras šokis, kurį vedė Julija Antanavičiūtė.

Kol vyko kolektyvų ir solistų pasirodymai, moksleiviai galėjo užsiimti ir kitomis veiklomis, žaisti, piešti, susipažinti su policijos veikla...

GYTIS RAMANAUSKAS