Paskelbtas Futbolas

Su kaimynais – po tašką

Pirmadienis, 27 May 2019 08:35 Parašė 

Gegužės pradžioje prasidėjo 2019 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų futbolo čempionatas, tiems, kuriems 50 ir daugiau metų. Ne vienerius metus vyksta ir 35+ čempionatas, kuris vykdomas Žemaitijos bei Aukštaitijos regionuose. Tačiau pastaruoju metu stipriai sumažėjo komandų skaičius, ypač Aukštaitijos regione, kur rungtyniauja ir Jonavos „Klevo“ futbolininkai.

Jei šiais metais Žemaitijos regione varžysis 6 komandos, tai Aukštaitijoje, beliko vos 4. Be jonaviečių, pirmenybėse rungtyniaus Alytaus „Dainavos senjorai“, Kėdainių „Nevėžis“ bei Ukmergės „Vienybė“.

Čempionatą pradėjo visos komandos ir buvo sužaisti pirmieji du mačai. Kūno kultūros ir sporto centro stadiono dirbtinės dangos aikštelėje Jonavos VFK „Klevas“ susitiko su Kėdainių „Nevėžis“ vienuolike. Du skirtingus kėlinius turėjo Jonavos senjorai, kurie pirmojoje rungtynių pusėje ėmė dominuoti aikštelėje ir per pirmą pusvalandį išnaudojo galimybę įtvirtinti persvarą. 12 min. pasižymėti pavyko Virginijui Nutautui, o 33 min. persvarą padvigubino Jevgenijus Medvedevas. Svečiai pirmajame kėlinyje neturėjo itin realių progų.

Visgi, situacija aikštelėje pasikeitė antrojoje žaidimo pusėje. Labai greitai varžovams pavyko ne tik sušvelninti, bet ir išlyginti rezultatą (2:2). Aišku, rezultatas galėjo būti visiškai kitoks, bet dukart nuo svečių atakų apsigynė jonaviečių vartininkas Irmantas Kovalenko. Pergalę galėjo pasiekti ir „Klevas“, bet realios progos neišnaudojo Saulius Čėsna. Rungtynės baigėsi taikiu rezultatu 2:2.

Kitose rungtynėse problemų neturėjo Alytaus „Dainavos senjorai“, kurie savo aikštelėje 4:1 pranoko Ukmergės „Vienybę“.

Gegužės 29 d., trečiadienį, „Klevas“ Ukmergėje rungtyniaus su „Vienybės“ senjorais.

GYTIS RAMANAUSKAS