Paskelbtas Futbolas

Komandos naujokai „Lietavai“ leido iškovoti užtikrintą pergalę

Pirmadienis, 27 May 2019 08:28 Parašė 

Įsibėgėja 2019 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) trečiosios lygos čempionatas naujai sukurtame Kauno ir Marijampolės apskričių futbolo federacijų pirmenybėse. Jose varžosi šešios ekipos ir jos jau sužaidė po 2-3 rungtynes.

Pastaruoju metu šiose pirmenybėse rungtyniaujanti Jonavos „Lietava“ į savo sudėtį įtraukė nemažai futbolo mėgėjų, kurie žaidžia ir įvairiose rajono pirmenybių komandose. Tad Jonavos ekipai atstovaus nauji žaidėjai: Gytautas Korsakovas, Deividas Kulakauskas, Matas Legačinskas, Jonas Sosedkinas.

Trečiąsias savo rungtynes jonaviečiai žaidė Šakiuose su SM „Sparta-Nadruvis“ vienuolike. Pastaroji komanda pirmosiose rungtynėse buvo patyrę nesėkmę, todėl siekė su Jonavos komanda pakovoti dėl pirmųjų taškų. Pirmajame kėlinyje šeimininkams lyg ir mačas klostėsi gan palankiai ir jų siekis iškovoti bent tašką artėjo prie tikrovės.

Visgi, Jonavos futbolininkai tuoj po pertraukos ėmė demonstruoti galingą puolimą. 58 min. pirmasis Denisas Šichranovas pagaliau pramušė šeimininkų gynybą. Vėliau įvarčiai pasipylė kaip iš gausybė rago. 69 min. pasižymėti pavyko Ruslanui Fiodorovui, o tuoj po minutės jau pergalingą rezultatą įtvirtino D. Kulakauskas.

Baigiantis mačui, po tokio šalto dušo, Šakių futbolininkai atsitokėjo ir įstengė pelnyti paguodos įvartį. Kaip parodė įvykiai paskutinėmis susitikimo minutėmis, tai dar nebuvo paskutinysis mačo įvartis. „Lietavos“ gretose sužibo M. Legačinskas, kuris per dvi minutes du kartus nuginklavo šakiečių vartininką ir jonaviečiai įsirašė antrąją sezono pergalę rezultatu 5:1 (0:0).

„Lietava“ sudėtis – Justas Ulickas, Modestas Gabulas, Paulius Kvedaravičius, Aurimas Mockus, Martynas Stirbys, Paulius Vizbaras, Karolis Leonovičius, Ruslanas Fiodorovas, Dangiras Paulikas, Dominykas Vikanis, Denisas Šichranovas; Egidijus Pašukevičius, Benas Padvaiskas, Matas Legačinskas, Deividas Kulakauskas, Jonas Sosedkinas, Gytautas Korsakovas.

Kitose rungtynėse trečiąją pergalę iš eilės iškovojo FK „Kėdainiai“ ekipa, kuri 3:0 privertė pasiduoti FK „Kazlų Rūdą“.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo tai (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 FK "Kėdainiai" 3 3 0 0 13-6 9
2 "Lietava" 3 2 1 0 11-5 7
3 FK "Kazlų Rūda" 3 1 1 3 6-6 4
4 "Šturmas" 3 1 0 2 7-9 3
5 "Tauras-Primaline" 2 0 0 2 6-11 0
6 SMK "Sparta-Nadruvis" 2 0 0 2 3-9 0

Rezultatyviausiai pirmenybėse rungtyniauja Lukas Berednikovas (FK „Kėdainiai“), pelnęs 5 įvarčius.

Birželio 4 d., antradienį, KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštelėje „Lietava“ susitiks su FK „Kėdainiai“ ekipa. Rungtynių pradžia 20.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS