Paskelbtas Miesto naujienos

Tuščioms kalboms laiko nebuvo

Penktadienis, 24 May 2019 10:13 Parašė 

Trečiadienį rajono meras Mindaugas Sinkevičius, jo pavaduotojas Eugenijus Sabutis susitiko su VšĮ „Investuok Lietuvoje“ regionų plėtros projektų vadovu Aivaru Katinu. Svečiui mūsų rajoną pristatė, kuo esame išskirtiniai ir kompetentingi, apie galimybę tapti Kauno LEZ dalimi bei apie tam tinkamus keturis sklypus Jonavoje kalbėjo mero patarėja Alina Batulevičienė. Paminėta galimybė vykdyti bendrą programų projektą su Jonavos politechnikos mokykla, rengiant reikalingų specialybių darbuotojus.

Apie investicijų pritraukimą, ko reikia, kad tai įvyktų kalbėjo VšĮ „Investuok Lietuvoje“ regionų plėtros projektų vadovas Aivaras Katinas. Išvardijęs svarbiausius investuotojo pritraukimo į regioną žingsnius (kvalifikuoto darbo jėga, nekilnojamojo turto parinktys ir infrastruktūra, verslo aplinka, kt.), Aivaras Katinas teigė, jog ne mažiau svarbu, kuo gali prisidėti pati savivaldybė (mokestinės lengvatos, atskiri susitarimai su investuotojais, rinkodaros paslaugos, verslo ir savivaldos investicijų bendradarbiavimo programos ir pan.).

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius buvo dalykiškas ir konkretus: Jonava gali paruošti (Politechnikos mokykla yra pajėgi) gamybinio, inžinerinio profilio darbuotojus Kauno LEZ‘e veikiančioms gamykloms, o racionaliausias būtų tiesioginis ryšys su investuotojais (pvz., Vokietijos technologijų ir automobilių komponentų pramonės kompanijos „Continental“, Vokietijos automobilių elektronikos komponentų gamintojos HELLA, JAV medicinos įrangos gamintojos „Hollister Incorporated“ gamyklomis). Tarpininkauti šiems susitikimams paprašyta VšĮ „Investuok Lietuvoje“.

Kita rajono vadovo idėja – Jonavos gimnazijose įdiegti verslumo mokymo programą: „Norėtume investuoti į verslumą ir domimės, kas galėtų vaikams parengti tokią programą“, – sakė Mindaugas Sinkevičius ir pažadėjo ne tik šiuo, bet ir visais investicijų klausimais „išnaudoti“ „Investuok Lietuvoje“.                            

Savo ruožtu regionų plėtros projektų vadovas Aivaras Katinas negailėjo komplimentų „suprantantiems ir žinantiems, ko nori“ rajono vadovams, pažadėjo padėti suderinti susitikimus su „Continental“, HELLA, „Hollister“.

Susitikime taip pat dalyvavo Centralizuotos buhalterijos vedėja Lineta Jakimavičienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Agnė Šalomskė bei Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Vaidas Zakarauskas.