Paskelbtas Sportas

Kėdainių arenoje – penki apdovanojimai

Pirmadienis, 20 May 2019 08:40 Parašė 

Praėjusį savaitgalį įvairiuose šalies kampeliuose vyko daugybė varžybų, kuriuose turėjo savo pajėgumus pademonstruoti ir Jonavos sportininkai. Kėdainių arenoje vyko Lietuvos vaikų (2005-2009 metų gimimo) kiokušin karatė čempionatas. Į Lietuvos kiokušin karatė federacijos organizuojamas varžybas, skirtas išsiaiškinti stipriausius Lietuvos kovotojus, susirinko apie 700 sportininkų iš 50 Lietuvos karate klubų.

Varžybose startavo septyni Jonavos kiokušin karatė klubo „Kumite“ atletai. Trenerių Valdo Braslausko ir Alfredo Jakšto treniruojami jaunieji sportininkais įstengė namo grįžti su penkiais apdovanojimais.

Varžybose iki galo kovojo, bet tądien savo pirmąsias kovas pralaimėjo Dovydas Ručinskas bei Evaldas Galuška. Tuo tarpu kitiems atletams sekėsi kur kas geriau. Savo kategorijoje varžovui Edgaras Galuška nusileido pusfinalyje, bet tai jonaviečiui garantavo bronzos medalį.

Keturi Jonavos sportininkai prasibrovė į finalus. Medaliais jau buvo garantuoti, tačiau Markas Kuznecovas, Edvinas Gambarovas ir Michail Mitiulin pripažino varžovų pranašumą ir tapo antrųjų vietų laimėtojais.

Visgi, „Kumite“ klubo sportininkai namo grįžo su vienu aukso medaliu. Laimėjęs visas savo keturias kovas Dominykas Melničuk savo amžiaus ir svorio kategorijoje tapo nugalėtoju.

GYTIS RAMANAUSKAS