Spausdinti šį puslapį

Jonavoje ne kartą viešėjusiai „aiškiaregei“ Roksandrai nepavyko išvengti bausmės

Penktadienis, 17 May 2019 10:40 Parašė 

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai 2018 m. sulaikė Rumunijos pilietę Mirelą Frasineanu (gimusią1983 m.), kuri kartu su savo bendrininkais (vertėjais iš Moldovos) 2017-2018 m. manipuliuodama klientų psichika ir dažniausiai psichologiniu įbauginimu apie gresiančią skaudžią nelaimę, sėkmingai išviliodavo pinigus. Taip iš vieno verslininko, pažadėjusi padidinti jo turtus, „aiškiaregė“ išviliojo daugiau nei pusę milijono eurų.

Tyrimo sudėtingumas pasireiškė tuo, kad moteris nors ir periodiškai atvykdavo į Lietuvą, tačiau apsistodavo vis kitame mieste ‒ ji trumpam nuomojosi skirtingus butus, keitė telefonų numerius. Vietiniuose laikraščiuose ji reklamuodavosi kaip aiškiaregė Roksandra, pasiruošusi padėti žmonėms įvairiose probleminėse situacijose (ligų gydymas, mylimųjų sugrąžinimas, pelno versle padidinimas).

Kriminalistai nustatė, kad pirmas magijos seansas kainuodavo 50 eurų, kitų seansų kaina vis augdavo – pridedant nulius, kol galiausiai didelė pinigų suma, atnešta rumunei ritualui, buvo sugrąžinama sukeičiant ją „lėle“. Kai kurie nukentėjusieji tam, kad pagerintų savo gyvenimą, imdavo paskolas bankuose, kaip kurie net nesupratę, jog yra mulkinami ir apgaudinėjami, planavo net parduoti nekilnojamą turtą. Pareigūnai nustatė nemažai atvejų, kai nukentėjo žmonės, tačiau dalis jų tikėjo „aiškiaregės“ pranašystėmis ir atsisakė rašyti pareiškimus, bijodami, jog tada pranašystė neišsipildys.

Po kruopštaus tyrimo buvo surinkti neginčijami „aiškiaregės“ Roksandros kaltės įrodymai ir ikiteisminis tyrimas perduotas nagrinėti teismui. Š. m. gegužės 6-ąją Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė Mirelai Frasineanu nuosprendį, kuriuo ji pripažinta kalta dėl sukčiavimų ir apgaule išviliojusi daugiau nei 693 tūkstančių eurų. Jai paskirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Alio Jonavos“ inf.