Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jonavos meno mokykla ugdo pasaulio muzikos elitą

Trečiadienis, 15 May 2019 10:53 Parašė 

Pasaulio violončelės elito, muzikos gurmanų ir kultūros bendruomenės dėmesį kaustyte kaustė gegužės 7–10 dienomis vykęs II Tarptautinis Klaipėdos violončelės konkursas, kurio rezultatai itin nudžiugino Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos bendruomenę – jos ugdytinė Smiltė Petrošiūtė tapo šio prestižinio konkurso II vietos nugalėtoja.

 „Vienintelis violončele atliekamos muzikos tarptautinis konkursas Lietuvoje liudija aukštą kultūrinę jo vertę ne tik nacionaliniu, bet ir pasauliniu lygiu. Konkursas – tai galimybė augančiai jaunajai violončelės atlikėjų kartai ir jau pelniusiems pripažinimą atlikėjams įgyti naudingos tarptautinės patirties“, – konkurso reikšmę pabrėžė festivalio iniciatorius, Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Konkurse dalyvavo 77 violončelininkai iš 23 pasaulio šalių: Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Jungtinės Karalystės, Rumunijos, Latvijos, Vokietijos, Prancūzijos, Vengrijos, Šveicarijos, Ukrainos, Mongolijos, Kinijos, Japonijos, Pietų Korėjos, JAV, Italijos, Baltarusijos, Taivano, Čekijos, Portugalijos, Australijos, Armėnijos. Konkurso dalyvius dviejose kategorijose - jaunimo ir profesionalų - vertino ir nominavo 14 kompetentingų profesorių ir violončelės elito atstovų.

Tik dvi Lietuvos atstovės pateko tarp laureatų ir prizininkų įvairiose konkurso kategorijose, viena jų – Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytinė Smiltė Petrošiūtė (mokytoja Roma Razmienė, koncertmeistrerė Liudmila Ragožina),  konkurso A amžiaus grupėje (ne vyresnių nei 10 m.) pelniusi II-ąją vietą tarptautinės komisijos narių iš Lietuvos, Vokietijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Rumunijos ir Latvijos sprendimu.  

Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos inf.