Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Akvarelėse – atgaivos akimirkos

Antradienis, 14 May 2019 11:14 Parašė 

Jonavos kultūros centro Meno galerijoje akis traukia kraštietės Julijos Ciurupos darbų paroda „Vanduo“. Kelios dešimtys akvarele lietų paveikslų pulsuoja jaunatviškais kūrybiniais ieškojimais ir gražaus talento užuominomis.

Julija – buvusi mūsų gimnazistė, Jonavą ji ir dabar vadina savo namais, kuriuose gimė, užaugo. Tapusi žinoma televizijos žurnaliste, prieš septynerius metus susidomėjo tapyba. Lanko Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklą, neseniai jos darbai buvo eksponuojami ir Lietuvos Respublikos Seime. Kodėl pirmenybę teikia akvarelei? Jai vandens liejimo technika – meditacijos būdas po sunkios darbo dienos, savotiška kova su gamtos stichija. Julijos paveiksluose, rodos, nieko nepaprasto – kaimo vaizdeliai, sostinės architektūra, pajūris, tačiau paprasti daiktai slepia nepaprastus žmones, o spalva, tapusi staiga šviesa ar tamsa, perteikia ir tylos žavesį, ir nuostabias dvasios įtampos atoslūgio akimirkas. Ilgai norisi stovėti ir akimis „ryti“ tokias autorės susiliejimo su vandeniu išraiškas, kaip „Gėlės mamai“, „Bijūnai“, „Ruduo kaime“, „Pašnekesiai“, „Žurnalistų kavutė“, „Spalvos nužudė Čarlį“, „Aš ir mano aplinka, kai piešiu“, „Vilnius“, „Venecija“, „Debesys mūsų mintys“, kitas.

Julijos parodos atidaryme dalyvavo artimieji, draugai. Laikas parodys, ar jaunoji žurnalistė taps profesionalia dailininke, ar tik trumpam žybtelės talentu.  Atrodo, sustoti pusiaukelėje kraštietė neketina, nes, kaip pati išsireiškė, ji nepaprastai ištroškusi ir meilės, ir kūrybos, ir paties gyvenimo.

Marius Glinskas