Paskelbtas Sportas

Pergalingi Jonavos plaukikų su plaukmenimis yriai

Antradienis, 14 May 2019 11:02 Parašė 

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje vyko Lietuvos plaukimo su plaukmenimis čempionatas ir atviros Baltijos šalių pirmenybės. Šiose varžybose savo pajėgumą demonstravo net 260 dalyvių iš šešių šalių.

Šiame čempionate puikiai sekėsi Kauno povandeninio sporto klubo „Heperionas“ sportininkams. Jau ne vienerius metus šiame klube treniruojasi ir varžybose dalyvauja Jonavos plaukimo entuziastai. 

Kaip teigė trenerė ir povandeninio sporto klubo „VirgaLTU“ prezidentė Virginija Juodeikienė, varžybos vyko puikiame 50 metrų baseine ir todėl ne gėda pasikviesti svečių iš kitų šalių. Šįkart puikių rezultatų pademonstravo Jonavos plaukikė Martyna Petraškaitė. Ji laimėjo net keturis apdovanojimus, tarp kurių du bronziniai medaliai bei po vieną sidabrinį ir auksinį. Jaunoji plaukikė 50, 100 ir 200 metrų plaukimo su plaukmenimis rungtyse.  Bendroje įskaitoje, sudėjus jos rezultatus, tapo nugalėtoja.

Dvylikametė M. Petraškaitė treniruojasi ne tik Jonavoje, bet važiuoja ir į Kauną, nes jau kovo mėnesį Jonavos kūno kultūros ir sporto centro baseinas užsidaro bei duris atveria tik rudenį. 

Teigiamai apie šią sportininkę atsiliepia ir trenerė V. Juodeikienė. Ją apibūdina, kaip gerai besimokančią J. Vareikio progimnazijos moksleivę, kuri laisvo laiko randa ne tik sportui, bet ir lanko J. Miščiukaitės meno mokyklos fortepijono skyrių.

Dviem metais vyresnė jos komandos draugė, keturiolikmetė Lietavos pagrindinės mokyklos moksleivė Augusta Chlomko taip pat siekia aukštumų ir sporte, ir mene. Ši plaukikė taip pat gerino savo asmeninius rezultatus estafetiniame plaukime 4x50 m su plaukmenimis ir kartu su komandos draugėmis laimėjo bronzos medalius.

Nuo Martynos Petraškaitės stengiasi neatsilikti ir jos sesuo Viktorija, kuriai šiose varžybose labai nedaug trūko iki apdovanojimo. Šios plaukikės nusiteikusios tolimesnėms kovoms ir jau pradėjo ruoštis atviroms Viduržemio jūros varžyboms, kurios rugpjūčio 25-31 dienomis vyks Graikijoje. 

Savo mintimis pasidalinusi trenerė V. Juodeikienė pasidžiaugė, kad Jonavos plaukikes varžyboms ruošia ne tik puiki trenerė Lina Pleskytė-Zimkevičienė, bet daug pastangų įdeda ir tėvai, kurie pasikeisdami sportininkes vežioja į treniruotes Kaune. Savo laisvą laiką tam skiria Juozas Petraška, Ramūnas Zabarauskas, Larisa Juškienė, Augustos Chlomko tėvai, kurie savo vaikus ne tik palaiko morališkai, bet ir paremia finansiškai.

Gytis RAMANAUSKAS