Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Kaimo šventė sudomino regiono ansamblius

Pirmadienis, 29 April 2019 13:04 Parašė 

Čičinų kultūros centre įvyko regioninė vokalinių ansamblių šventė „Pavasario spalvos 2019“, skirta artėjančiai Motinos dienai. Jau tradicija tampantis renginys šiemet sudomino ne tik mūsų rajono, bet ir Anykščių, Širvintų, Raseinių kraštų atstovus, tad  varžytuvių nuotaikos šventę pavertė įdomiu konkursu.

Nors kolektyvuose nebuvo nė vieno vyro, nebuvo, anot Jonavos kultūros centro režisierės Jolitos Drulienės, ir nė vieno prastai pasirodžiusio ansamblio. Visus maloniai priėmė „Čičinų krašto“ bendruomenės pirmininkas Juozas Plukys, jo pavaduotoja Rita, o visi, atlikę savo dvi ar tris dainas, gavo centro direktoriaus Sergejaus Jefimenkos padėkas. Scenoje visus žavėjo Čičinų vokalinis ansamblis „Septima“ (vadovė Jurga Roličienė), daug plojimų sulaukė ir Juškonių filialo vokalinis ansamblis „Viola“ (vadovė Violeta Michelkevičienė), Trečiojo amžiaus universiteto vokalinis ansamblis „Vakarė“ (vadovė Danutė Kasparavičienė), Kultūros centro vokalinė instrumentinė grupė „Rapsodija“ (vadovas Edvardas Ratautas), Neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Lietava“ (vadovė Laima Stakeliūnienė).

Tačiau konkurso nugalėtojų laurus ir 50 eurų vertės Kultūros centro kuponą laimėjo ne mūsų atlikėjai, o šalyje kaskart plačiau garsėjantis Paliepių (Raseinių r.) moterų duetas, nustebinęs savo sidabriniais balsais ir mažai kam žinomomis, nenusibodusiomis melodijomis. Buvo dar vienas prizas didžiulio Čičinų sūrio pavidalu. Jis, anot žiūrovų simpatijų daugumos, atiteko Čiobiškio (Širvintų r.) vokaliniam ansambliui „Lyra“, kurio repertuare vyrauja lietuvių liaudies dainos, sutartinės. Čiobiškiečių vadovė Inga Strakauskienė teigė, kad panašiose šventėse turėtume neužmiršti savo protėvių dainuojamojo paveldo ir nekeisti jo į skambius popsinius kūrinėlius.

Nei kolektyvams, nei reikliai komisijai nepristigo bendruomenės iniciatyva suskintų tulpių puokščių, arbatos ir šiltų pyragėlių. O nuaidėjus scenoje bendrai dainai „Oi, motinėle“, dar stipriau įsižiebė viltis, kad kaimo šventė, pavadinta konkursu, Čičinuose dar ilgai gyvuos, ją vis gausiau lankys ir vietos gyventojai.

Marius Glinskas

Autoriaus nuotraukos