Paskelbtas Renginiai

Geriausia 2018 m. bibliotekininke pripažinta jonavietė

Penktadienis, 26 April 2019 16:20 Parašė 
Geriausia 2018 m. bibliotekininke pripažinta Jonavos Raimundo  Samulevičiaus progimnazijos vyresnioji bibliotekininkė Rima Noreikienė Geriausia 2018 m. bibliotekininke pripažinta Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos vyresnioji bibliotekininkė Rima Noreikienė

Geriausi 2018 m. bibliotekininkai

Geriausia 2018 m. bibliotekininke pripažinta Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos vyresnioji bibliotekininkė Rima Noreikienė.

Geriausio praėjusių metų bibliotekos vadovo vardas suteiktas Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorei Nomedai Domeikienei.

2018 m. geriausio jaunojo bibliotekininko titulas atiteko Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo centro vyriausiajai kultūrinių veiklų koordinatorei Editai Sėdaitytei.

Laureatai apdovanojimus priėmė tiesiai iš visus renginio dalyvius pasveikinusio kultūros ministro M. Kvietkausko rankų. Jiems skirtos Kultūros ministerijos premijos. Geriausių bibliotekininkų vardai bibliotekų specialistams suteikiami už reikšmingiausius darbus bibliotekų veikloje ir išskirtinius laimėjimus per praėjusius metus. Dėkodami už apdovanojimus, visi laureatai minėjo, kad tai ne tik jų asmeninių pastangų, bet ir viso jų kolektyvo ir jų bibliotekų bendruomenės žmonių nuveiktų darbų įvertinimas.

Paskelbus konkursą iš viso buvo gauta 11 paraiškų suteikti geriausio metų bibliotekininko vardą. Pateiktas paraiškas išnagrinėjo Lietuvos bibliotekų taryba, kuri, remdamasi Lietuvos Respublikos bibliotekų įstatymu, atlieka konsultanto ir eksperto funkcijas formuodama ir įgyvendindama bibliotekų politiką šalyje.

Sveikinimai bibliotekininkų bendruomenei

Kreipdamasis į iškilmių dalyvius kultūros ministras pabrėžė, kad šiais metais Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka mini veiklos 100-metį. „Savo šimtmečio jubiliejų Nacionalinė biblioteka mini anksčiau nei kitos svarbios Lietuvos valstybinės institucijos, kas dar kartą parodo, kad knygos kultūra atkurtai nepriklausomai Lietuvos valstybei buvo išskirtinai svarbi“, – sakė M. Kvietkauskas. Jis nuoširdžiai padėkojo visai Lietuvos bibliotekininkų bendruomenei už jų svarbų kasdienį darbą ir „tas visuomenei teikiamas dovanas, kurias sunku vienu žodžiu ir įvardinti“. Kultūros ministras pacitavo Alberto Manguelio – Argentinos nacionalinės bibliotekos direktoriaus, rašytojo, skaitymo istoriko, mintį apie tai, kad bibliotekos visame pasaulyje buvo, yra ir bus esminis ginklas priešinantis žmogaus vienatvei, o raštinga visuomenė priešinasi užmarščiai ir per bibliotekas, kurios yra savo regionų pagrindiniai kultūros ir meno židiniai, vykdo gausybę pačių įvairiausių veiklų.

Šventės dalyvius sveikino ir Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Jis padėkojo šalies bibliotekininkams už kruopštų darbą visuomenės ir darnios plėtros labui ir kvietė aktyviai dalyvauti tūkstančiuose 19-osios nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginių visoje Lietuvoje. Atidarymą kalbomis palydėjo ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė, ji priminė, kad šie metai yra jubiliejiniai ir atkurtai Lietuvos bibliotekininkų draugijai. Draugija mini savo veiklos 30-metį.

Šventinę nuotaiką kūrė ir ceremoniją muzikiniais intarpais paįvairino Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentės Albinos Šikšniūtės studentė pianistė Saulė Žostautaitė.

www.lnb.lt inf.