Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Svarsčių kilnojimo dvikovė čempionate – jonaviečio sėkmė

Pirmadienis, 15 April 2019 08:24 Parašė 

Telšiuose vyko XXI atviras Lietuvos svarsčių kilnojimo dvikovės čempionatas. Šios varžybos virto tarptautinėmis, nes kartu su lietuviais varžėsi ir atletai iš Estijos, Lenkijos. Čempionate savo jėgą ir meistriškumą demonstravo arto šimto sportininkų, tarp kurių čempionišką pasirodymą pademonstravo jonavietis.

Varžybose dalyvavo dvidešimt ketverių jonavietis Remigijus Šedys. Sportininkas treniruojasi ir varžyboms ruošiasi Jonavos svarsčių kilnojimo asociacijoje, kurį treniruoja Alfonsas Špokas. Atrodo visai neseniai R. Šedys dalyvaudavo įvairių jaunimo grupių varžybose, tačiau dabar jam tenka jau varžytis tarp suaugusiųjų.

Jonaviečiui dvikovėje teko ir stumti, ir atlikti rovimo veiksmą su 32 kg dviem svarmenimis. Svorio kategorijoje iki 85 kg R. Šedys svarmenis išstūmė 111 ir išrovė 92 kartus. Su šiuo rezultatu Jonavos atletas tapo šios grupės nugalėtoju ir gerokai aplenkė antrąją vietą užėmusį kuršėniškį Gytį Ūselį (stūmimas – 75, rovimas – 100). Jonaviečiui trūko nedaug, kad taptų absoliučiai geriausiu čempionate, tačiau sunku bendroje įskaitoje varžytis su sunkiasvorių rezultatais. R. Šedys absoliučioje įskaitoje buvo antras.

R. Šedys dalyvavo ir estafetės rungtyje. Komandą sudarė trys sportininkai, kurių kiekvienas turėjo po tris minutes stūmimo veiksmui. Jonavietis vienoje komandoje buvo su dviem atletais iš Vilniaus Universiteto. R. Šedžio rezultatas (52 kartai) buvo geriausias tarp visų dalyvių. Jo komandos draugas Dangiras Lukošius išstūmė 51 kartą, o Ovidijus Tarutis – 42. Bendroje sumoje beveik dvigubai aplenkė Pakruojo rajono komandą ir tapo estafetės nugalėtojais.

Dar prieš mėnesį R. Šedys tapo Lietuvos svarsčių kilnojimo ilgo ciklo čempionato nugalėtoju. Būtent šis pasiekimas šiam sportininkui suteikė galimybę dalyvauti Europos čempionate, kuris gegužės 30 – birželio 2 dienomis vyks Vokietijoje.

GYTIS RAMANAUSKAS