Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jonavos tinklininkės pasidabino bronza

Pirmadienis, 15 April 2019 08:23 Parašė 

Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį Palangos sporto centro arenoje vyko  TOP SPORT Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatų finalai. Juose komandos ne tik kovojo dėl trečiosios vietos, bet ir dvikovos dėl aukso medalių. Finaluose komandos tarpusavyje kovojo po du kartus.

Finaluose savo pasirodymą jau baigė Jonavos „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės. Raimondos Strelkauskaitės treniruojama komanda du kartus dėl trečiosios vietos susitiko su Vilniaus Universiteto studentėmis. Pirmosios rungtynės vyko šeštadienį ir Jonavos tinklininkės be didesnio vargo įveikė varžovus. Nors antrajame sete vilnietės dar kibo atlapus, bet „Aušrinė-KKSC“ šventė pirmąją tarpusavio pergale rezultatu 3:0 (25:11, 25:17, 25:12).

Jonavos komandoje tradiciškai rezultatyviai rungtyniavo sesės. Gerda Grudzinskaitė pelnė 13, o Rugilė Grudzinskaitė – 11 taškų. Prie pergalės 8 taškais prisidėjo Dastina Železniakaitė.

Antrosios tarpusavio rungtynės vyko sekmadienį ir jos prasidėjo labai jau netikėtu pirmojo seto rezultatu. Sesių Grudzinskaičių bei D. Železniakaitės taškai privertė sostinės žaidėjas ir trenerę labai sunerimti, nes jonavietė nutolo net 10:1. Tačiau,  kaip parodė tolesni šio seto įvykiai, skirtumas tik nenumaldomai didėjo ir pirmąjį setą Jonavos tinklininkės laimėjo retu tinkliniui rezultatu 25:6.

Antrajame sete situacija aikštelėje ėmė keistis, nes vyko jau daug atkaklesnis žaidimas. Mače atsirado ir intriga, kai Universiteto tinklininkės sėkmingu žaidimu seto pabaigoje net išplėšė teigiamą rezultatą. Visgi, kituose dvejuose setuose jonavietės vėl vedamos lyderių, pasiekė ir antrąją tarpusavio pergalę, tik šįkart rezultatu 3:1 (25:6, 21:25, 25:19, 25:21).

Didžiąją liūto dalį taškų pelnė Gerda Grudzinskaitė (20) ir Rugilė Grudzinskaitė (19). Šiose rungtynėse svariai prie pergalės prisidėjo 12 taškų pelniusi D. Železniakaitė, 11 – Vaiva Valionytė.

Pasiekusi abi pergales, Jonavos „Aušrinė-KKSC“ iškovojo bronzos medalius. Tuo tarpu finalas tarp Kauno TK „Kaunas“-VDU“ ir Alytaus „Prekyba-Parama“ komandų vyko permainingai. Pirmąją dieną po permainingos kovos 3:2 laimėjo kaunietė, o antrąją dieną tokiu pat rezultatu alytiškė pasiekė revanšą. Tuomet abi ekipos sužaidė vadinamą „auksinį“ setą, kuriame 15:13 triumfavo ir šalies čempionėmis tapo Kauno tinklininkės.

GYTIS RAMANAUSKAS