Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

NKL finalai Jonavoje – jau šį savaitgalį

Pirmadienis, 08 April 2019 08:18 Parašė 

Jau ateinantį savaitgalį baigsis 2018-2019 metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas, kai bus sužaisti paskutinieji keturi susitikimai. Balandžio 12-13 dienomis, Jonavos sporto arenoje vyks finalai, po kurių ir paaiškės šio sezono nugalėtojas bei prizininkai. Per šias dvi dienas vyks ir įvairūs konkursai, kurių metu paaiškės ir taikliausias tritaškių metikas bei oro karalius.

Šiame NKL sezone rungtyniavo 15 komandų, tarp kurių varžėsi ir „Jonava“ krepšinio klubas. Sezono eigoje Jonavos komandoje įvyko nemažai pokyčių ne tik žaidėjų sudėtyje, bet ir trenerių štabe. Vyr. trenerio pareigas iš turko Murato Didino perėmė Rimantas Grigas.

Reguliaraus sezono eigoje Jonavos ekipa buvo už dvyliktuko ribos, tačiau po pergalių serijos užėmė dvyliktąją vietą ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Iki trijų pergalių aštuntfinalyje „Jonava“ susitiko su penktojoje pozicijoje buvusiu „Šilutės“ klubu. Šiame etape tik tarp šių ekipų prireikė visų penkių mačų. „Jonavos“ krepšininkai pademonstravo charakterį ir 3:2 įveikę šilutiškius, pateko į ketvirtfinalį. Kitose porose užteko trijų susitikimų. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ įveikė Gargždų SC, Molėtų „Ežerūnas“ – Vilniaus „Perlą, o Joniškio „Delikatesas“ – Kauno „Žalgirį-2“.

Visgi, NKL finalai Jonavoje vyks be „Jonavos“ komandos. Ketvirtfinalyje jonaviečių laukė dar viena žemaitiška ekipa. Šįkart serijoje iki trijų pergalių veikti „Telšių“ nepavyko ir buvo pralaimėta „sausu“ rezultatu 0:3. Tokiu pat rezultatu reguliaraus sezono lyderis Šakių „Vytis“ nugalėjo klaipėdiečius, o „Palanga“ 3:1 įveikė molėtiškius. Viena koja finaluose jau buvo Joniškio krepšininkai, kurie 2:0 pirmavo prieš Marijampolės ekipą, bet vėliau pralaimėjo tris kartus iš eilės ir seriją 3:2 laimėjo bei vietą finaliniame ketverte užsitikrino Suvalkai.

Renginio programa Jonavos sporto arenoje:

Balandžio 12 d. (penktadienis)

17.00 val. Šakių „Vytis“ – „Telšiai“

18.50 val. „Mantinga-Oro karaliaus" konkursas

20.00 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – „Palangos Kuršiai“

Balandžio 13 d. (šeštadienis)

12.00 val. Rungtynės dėl III vietos

13.50 val. „SB Lizingas-Snaiperio" konkursas

15.15 val. Rungtynės dėl I vietos

17.00 val. Apdovanojimų ceremonija

GYTIS RAMANAUSKAS