Paskelbtas Aktualijos

Verta žinoti kaimo žmonėms

Penktadienis, 05 April 2019 10:54 Parašė 
Žemės ūkio skyriaus vedėjas  Jonas Marčiukaitis. Žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonas Marčiukaitis.

Parama smulkiesiems ūkiams

Jau renkamos paraiškos paramai smulkiesiems ūkiams: paramos suma – 15 tūkst. Eur vienam paramos gavėjui, išskyrus atvejus, kai prašoma mažesnės paramos sumos. Ši priemonė bus vykdoma iki š. m. gegužės 31 d. Paramos gali kreiptis ne jaunesni kaip 18 metų fiziniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla ir iki paramos paraiškos pateikimo dienos įregistravę žemės ūkio valdą ir ūkininko ūkį teisės aktų nustatyta tvarka.

Pagal veiklos sritį remiama tokia veikla: žemės ūkio produktų gamyba; žemės ūkio produktų (pagamintų (išaugintų) valdoje) perdirbimas ir teikimas rinkai.

Prioritetai – visuose regionuose didinti visų žemės ūkio veiklų gyvybingumą ir konkurencingumą, taip pat skatinti inovacines ūkių technologijas. Tikslinės sritys – efektyvesnis ūkininkavimas modernizuojant ūkius, užsiimant prekine gamyba bei konkuruojant rinkoje, didinant smulkiųjų ūkių ekonominį gyvybingumą.

Kaip sakė Žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonas Marčiukaitis, dėl minėtos paramos reikia kreiptis į Nacionalinės mokėjimo agentūros Kauno skyrių (K. Donelaičio g. 33, Kaunas; tel. (8 37) 308 569).                                

Planuojantiems atnaujinti gyvenamųjų namų stogus

Kaimo gyventojai, norintys atnaujinti savo gyvenamųjų namų stogus, iki gegužės 31 d. Nacionalinei mokėjimo agentūrai gali teikti paraiškas gauti paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos (KPP) priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos sritį „Parama asbestinių stogų dangos keitimui“. Vienas paramos gavėjas gali pretenduoti į ne didesnę kaip 2 000 Eur su PVM paramą, jam bus kompensuojama iki 50 proc. visų patirtų išlaidų.

Jonavos rajono savivaldybėje šiuo klausimu konsultacijas rengs Nacionalinė mokėjimo agentūra. Kaimo gyventojus, ketinančius pasinaudoti parama, Žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonas Marčiukaitis kviečia atvykti į savivaldybės (Žeimių g. 13, Jonava) Abraomo Kulviečio salę (II a.). Čia į jūsų klausimus specialistai atsakys š. m. balandžio 18 d. ir gegužės 9 d. nuo 9.00 iki 12.00 val.    

Ruoškitės techninei apžiūrai

 Žemės ūkio skyrius primena, kad žemės ūkio bendrovės, kooperatyvai, įmonės ir ūkininkai jau turi techninei apžiūrai pradėti ruošti traktorius, savaeiges žemės ūkio mašinas ir jų priekabas. Apžiūros vyks gegužės mėnesį seniūnijose pagal iš anksto paskelbtą grafiką.

„Alio Jonavos“ inf.