Paskelbtas Miesto naujienos

Prisidirbai – sutvarkyk!

Penktadienis, 05 April 2019 10:45 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) specialistai kasdien prižiūri tvarką mieste, reaguodami į gyventojų skundus, pastabas, vyksta nurodytais adresais, sulaukia „nesavanorių“ lankytojų kabinete.

 

Praėjusį antradienį – eilinis reidas po miestą. Pirmas įspūdis – švaru, gražu, tvarkinga. Net Rimkų garažai, garsėję suverstomis naudotomis padangomis, išmestomis stiklų duženomis, susitvarkė. „Darom“ akcijos metu nelabai turės čia ką veikti.

Išaiškintas nepilnametis, grafičiais „išpiešęs“ ne tik Rimkų laiptus,  bet ir daugiabučių sienas, nukentėjo Justino Vareikio progimnazijos stadiono tvoros, apšvietimo stulpų atramos. Žodžiu, pasistengta iš peties. Iš pradžių įtarta jaunuolių grupė, tačiau vėliau, peržiūrėjus vaizdo kamerų nufilmuotą medžiagą, paaiškėjo, kad visur pasidarbavo tas pats nepilnametis. Visa medžiaga perduota Jonavos rajono policijos komisariatui, nustačius „dailininką“, informuoti jo tėvai. Vaikinas su tėvų pagalba privalės atlyginti žalą. Vien grafičių uždažymas ant Rimkų laiptų kainuos apie 400 Eur, o kur dar kiti užrašai?

Ties Kosmonautų g. 30-uoju namu neleistinoje vietoje stovi „volkswagenas“. VTS vyriausioji specialistė Aušra Jakimavičienė ant automobilio stiklo prilipdo pranešimą, kad vairuotojas įtariamas padaręs administracinį nusižengimą, nes pastatė savo mašiną neleistinoje vietoje. Taip pat informuojama, jog vairuotojas privalo atvykti į VTS, o pažeidimas yra nufotografuotas.

VTS grįžus po reido, greitai į skyrių atvyksta ir pažeidėja, kuri prisipažįsta nepastebėjusi kelio ženklo. Merginai dėmesio stoka kainuos 30 eurų.

Ignoruoja kelio ženklą „Draudžiama stovėti nuo 7 iki 15 val.“ ir vairuotojas, palikęs automobilį Chemikų gatvėje. Ant mašinos užklijuojamas pranešimas, savininko laukia nemalonus pokalbis VTS ir galbūt bauda.  

Kauno gatvėje prie konteinerio, skirto tekstilei, įnirtingai darbuojasi lengvai įkaušęs vyras. Neaiškios kilmės ir turinio maisto atliekas jis bando įgrūsti į konteinerį, viskas tyška ir gabalais krenta ant šaligatvio. VTS specialistai pristabdo „darbštuolį“ ir priverčia rūšiuoti. Tuščią butelį vyras nuvingiuoja į stiklui skirtą konteinerį, dievagojasi, kad maistinis šlamštas – ne jo. Bet, sugautas „nusikaltimo vietoje“, nuolankiai bando atliekas vėl grūsti į tekstilei skirtą konteinerį. Laiku sustabdomas. Vyriškiui į pagalbą atskuba kiek blaivesnis draugu prisistatęs jaunuolis ir keiksmų tirada bando jam taip padėti. Žodžiu, su paburbėjimais, pašūkaliojimais ir paburnojimais tvarka prie konteinerių bent iš dalies atstatoma.

–  Fui, kaip smirda! – raukosi ir keikiasi jaunuolis; VTS skyriaus vedėjas Andrius Venckus moralizuoja: „O „Jonavos paslaugoms“ kvepia?!“  

Vykstame į Laukagalių gatvę. Ja pravažiuoja vienas kitas dviratininkas, savo ritmu tapsi bėgikė, mamos su mažyliais džiaugiasi saulėtu oru. Ne miestas, o tiesiog ramybės oazė. Bet, pasirodo, ramybę buvo sudrumstę lakstantys keturkojai – grėsmingai atrodantis vilkšunis ir gerokai mažesnis, tačiau itin „barningas“ kudlius. Skundą gavę VTS specialistai nuvyko pas ten poilsiaujančių pensininkų porą ir rado lakstančius šunis, kurių nesulaikė prastai aptverta tvora. Žmonėms taikyta administracinė nuobauda, jie įpareigoti pasirūpinti savo augintiniais. Nuvažiavus ten praėjusį antradienį, buvo ramu. Tačiau VTS specialistai garantavo, kad čia užsuks kartas nuo karto įsitikinti, ar savininkai nepažeidžia gyvūnų laikymo taisyklių.

Karolina Vičiūtė