Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečio debiutas iškart pelnė "Grand Prix"

Antradienis, 02 April 2019 10:32 Parašė 
Matas Bagdonavičius su pedagogėmis Elena Kubrakovskaya ir Audra Ostasevičiene Matas Bagdonavičius su pedagogėmis Elena Kubrakovskaya ir Audra Ostasevičiene

III-ajame tarptautiniame medinių ir varinių pučiamųjų instrumentų solistų konkurse “Ventus musicale”, vykusiame kovo 29 d. Vilniuje, Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytinių debiutas buvo itin sėkmingas – laimėtas konkurso Didysis prizas (“Grand Prix”).

Pirmą kartą šiame konkurse dalyvavo mokytojos Audros Ostasevičienės ugdytinis Matas Bagdonavičius, TU 3 m., varžęsis fleitininkų amžiaus grupėje nuo 16 iki 19 m. Jo muzikavimas (koncertmeisterė Elena Kubrakovskaya), įveikus 8 fleitininkus iš Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos,  Kauno 1-osios muzikos mokyklos,  Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos,  Madonos miesto Janio Norvilio muzikos mokyklos (Latvija) ir Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos, buvo įvertintas konkurso “Grand Prix”.

Vilniuje Jonavos meno mokyklai taip pat atstovavo mokytojo Fiodor Jančenko ugdomi trimitininkai Jonas Bartaševičius, 3 kl. ir Ignas Gajauskas, TU 2 m. (koncertmeisterė Liudmila Ragožina), demonstravę savo meistriškumą tarp konkurso dalyvių iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos.

Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos inf.