Naminukei skirtas cukrus – „Maisto bankui“

Penktadienis, 18 March 2016 09:19 Parašė 

Ketvirtadienio popietę Jonavos PK vyko neįprasta akcija – policijos pareigūnai perdavė labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“ daugiau nei pusę tonos cukraus, kuris buvo konfiskuotas iš naminės prekeivės. Paramos fondui iš viso perduota 22 maišai cukraus, kurių kiekvienas sveria po 25 kilogramus.

Naminukės fabrikėlį 1941 m. gimusios pensininkės namuose Šaltinio g. Jonavos r. PK pareigūnai aptiko pernai sausio 23 dieną. Teismo sankcionuotos kratos metu rečiajame aukšte esančioje palėpėje pareigūnai rado aparatą naminei degtinei gaminti, apie 200 l skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą, apie 1 000 l brogos plastikinėse statinėse, taip pat maišus su cukrumi ir mielių, skirtų naminei degtinei gaminti.

Jonavos r. PK buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas). Už šią nusikalstamą veiką asmuo baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pernai gegužės 25 d. Jonavos rajono apylinkės teismas moteriai skyrė 30 MGL (1129,80 eurų) dydžio baudą ir konfiskavo daiktus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti. Vėliau Jonavos rajono apylinkės teismas nutartimi pagal gautą labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ atstovų prašymą 22 maišus (po 25 kg) cukraus nutarė perduoti labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“.