Paskelbtas Futbolas

Paskutinėmis rungtynių akimirkomis „Vikingai“ pasidabino bronza

Pirmadienis, 01 April 2019 15:51 Parašė 

2018-2019 metų Lietuvos futsal A lygos sezonas baigtas bus sekmadienį, kai bus sužaistos antrosios finalinės rungtynės. Visgi, įspūdingai žiūrovų akiai klostėsi dvikova dėl trečiosios vietos. Jonavos sporto arenoje „Vikingai“ priėmė Vilniaus FC „Turbotransfers“ salės futbolininkus. Rungtynės pareikalavo ir daug pražangų, kortelių, ginčų, traumų. Itin banguotame žaidime aikštelės šeimininkams buvo reikalinga tik pergalė. Lygiųjų neužteko ir sostinės ekipai, nes pirmasis mačas Vilniuje buvo pasibaigęs taikiu rezultatu (4:4).

Jonavos futbolininkai jau pirmosiomis minutėmis parodė, kad nusiteikę tik pergalei. 8 min. po baudos smūgio Jurijus Jeremejevas „įkalė“ kamuolį į varžovų vartų deviniukę ir išvedė „Vikingus“ į priekį. Atsargus žaidimas pirmajame kėlinyje komandoms leido pasižymėti tik du kartus. Baigiantis pirmajai rungtynių pusei svečiai atstatė pusiausvyrą (1:1).

Po pertraukos prasidėjo emocijų pliūpsnis ir daug atviresnis žaidimas. Per pirmas dvi dešimtis antrojo kėlinio sekundžių jonaviečiai sukūrė rezultatyvią ataką, kurią užbaigė rezultatyviausias lygos žaidėjas Eisvinas Utyra. Tačiau labai greitai vilniečiai pasinaudojo aikštės šeimininkų klaidomis ir pakrikusiu žaidimu, kai per trumpą laiką įmušė du įvarčius ir jau FC „Turbotransfers“ pirmavo 3:2. Čia salės futbolas ir įvykiai aikštelėje klostosi labai greitai.

Po tokio šalto dušo Jonavos futbolininkai greitai atsitiesė ir tiesiog tuo metu fortūna buvo svečių pusėje, nes viena po kitos nebuvo išnaudotos pavojingos atakos. Tačiau gausiai į sporto areną susirinkę žiūrovai buvo euforijoje kai per keturias minute jonaviečiai pasiuntė varžovus į nokdauną. Iš pradžių reikiamu momentu atakos smaigalyje atsidūrė Laurynas Stonkus, kurio dėka grūstyje svečiai patys pasiuntė kamuolį į savo vartus, o vėliau Benas Spietinis ir Martynas Stankevičius dar dukart privertė vilniečius pradėti žaidimą iš aikštelės vidurio (5:3).

Visgi, rungtynės dar tikrai nebuvo baigtos. 34 min. svečiams pavyko sušvelninti rezultatą (5:4), o „Vikingams“ prasidėjo nemalonumai. Traumą patyrė žaidžiantis komandos treneris J. Jeremejevas, o Vilniaus ekipos futbolininkai viršijo penkių pražangų limitą. Atrodo, kas čia blogai, bet iš pradžių B. Spietinis, o vėliau ir E. Utyra tiesiog nesugebėjo realizuoti 10 m baudinių, nes abu juos atrėmė varžovų vartininkas Audrius Dilys. 37 min. švieslentė jau rodė du penketus, nes sostinės žaidėjai pasinaudojo dar viena jonaviečių klaida ir išlygino rezultatą (5:5). Jau matėsi, kad svečių jėgos senka ir visus reikalus ruošėsi sutvarkyti per pagrindinį laiką. Paskutinius du įvarčius šie įmušė pakeitę vartininką penktuoju aikštės žaidėju. Per paskutines kelias minutes tą jie darė ir toliau.

Jau atrodė, kad pagrindinis laikas baigsis lygiosiomis, bet tiksint paskutinėms sekundėms (iki pagrindinio laiko buvo likę 54 sek.) labai grubią klaidą padarė FC „Turbotransfers“ futbolininkai. Netoli savų vartų prarado kamuolį ir Pauliui Osauskui beliko jį pasiųsti jau į tuščius vartus (6:5).

Per likusį laiką „Vikingai“ apsigynė ir iš karto po finalinės sirenos sušoko pergalingą šokį, nes ne tik laimėjo šias rungtynes, bet ir tapo šio sezono futsal A lygos bronzos medalių laimėtojais.

„Vikingai“ sudėtis – Andriu Skorupskas, Aurimas Mockus, Benas Spietinis, Martynas Stankevičius, Artūras Rocys, Gytis Vasylius, Juriju Jeremejevas, Pauliu Osauskas, Laurynas Stonkus, Eisvinas Utyra.

Po rungtynių iš karto komandai buvo įteikta trečiosios vietos taurė, o žaidėjams – medaliai. Savo prizą atsiėmė ir „Vikingų“ atakų lyderis E. Utyra, tapęs rezultatyviausiu lygos futbolininku.

Sekmadienį Prienuose buvo sužaistos antrosios finalo rungtynės. Pirmosiose Gargžduose „Pramogos-SC“ 4:8 nusileido Kauno „Vyties“ klubui, tačiau ir antrosiose tik susitikimo pradžioje sugebėjo žaisti kaip lygūs su lygiais. Vėliau kauniečiai atitolo ir laimėjo antrąsias rungtynes rezultatu 6:2 bei tapo futsal A  lygos čempionais. Kauno komanda šiemet laimėjo dar ir taurės turnyro varžybas.

GYTIS RAMANAUSKAS