Paskelbtas Sportas

Teniso mėgėjai išsidalino prizus

Pirmadienis, 01 April 2019 15:50 Parašė 

Dar praėjusių metų spalio mėnesį, Jonavos lauko teniso entuziastas ir puoselėtojas Vytautas Drungilas pakvietė visus norinčius šios sporto šakos mėgėjus į Jonavos dvejetų teniso turnyrą. Kaip teigė V. Drungilas, po surengto turnyro Ervinui Songailai atminti, visiems kolegoms gimė tokia mintis, kad reiktų tokio turnyro, nes paskutiniu metu varžybų žiemos metu sumažėjo.

„Spalio viduryje pradėjome žaisti. Iš pradžių susistygavome taisykles, pagal kurias norime žaisti, išsirinkome duetus, - apie turnyro sistemą pasakojo organizatorius. – Norėjosi,  jog poros būtų panašaus pajėgumo, todėl pajėgesnius žaidėjus stengėmės išskirstyti“.

Į turnyrą užsiregistravo 22 žaidėjai (11 duetų). Iš šių porų dvi buvo mišrios – vyras kartu žaidė su moterimi. Jose varžėsi ir pats varžybų organizatorius V. Drungilas su savo žmona Jūrate. Varžybos vyko ratų sistemą ir tai nebuvo nieko nuostabaus, kad susitikimai užtrūko pusmetį, nes sporto mėgėjai žaisdavo sau laisvu ir palankiu laiku. Viso per visą reguliarųjį dvejetų turnyro etapą sužaisti net 54 susitikimai. Visi mačai vyko VšĮ „Lietuvos reabilitacijos ir slaugos centro“ teniso korte, Rukloje.

Varžybose dalyvavo gan įvairaus amžiaus teniso mėgėjai. Per praėjusį savaitgalį buvo sužaisti paskutinieji lemiami mačai dėl apdovanojimų. Aštuonios geriausios poros pradėjo atkrintamąsias. Po jų, pralaimėję dvejetai baigė varžybas ir pasidalino 5-8 vietas.

Solidžiai atkrintamąsias varžybas pradėjo Valdi Lukšo ir Edvino Zinio dvejetas, kuris 6/2, 6/4 įveikė Andriaus Kupčiūno ir Aivaro Sakalausko duetą. Užtikrintai į pusfinalį nukeliavo ir Kęstutis Balutis/Sigita Smetonaitė, savo kelyje 6/4, 6/3 parklupdę Vitalijaus Salogubovo/Antano Benaičio porą. Pirmajame sete Vytas Vaicekauskas ir Nikolajus Vansevičius tikrai pavargo su Kęstučiu Macioniu ir Viliumi Stankevičiumi, bet antrajame laimėjo užtikrintai ir pateko į pusfinalį (7/6, 6/2). Dar viename susitikime prireikė ir visų trijų setų. Tomas Noreika ir Faustas Pilipavičius pirmą setą 6/3 laimėjo prieš Sigito Liutkaus ir Dariaus Juodvalkio dvejetą, bet pastarieji žaidėjai susitelkė kovai ir atsitiesė kituose setuose, laimėdami juos 6/3, 10:8.

Pusfinaliai vyko prilyginti finalo, nes abiejuose nugalėtojui išaiškinti dviejų setų neužteko. V. Lukšas/E. Zinys 6/4 pirmavo prieš V. Vaicekauską ir N. Vansevičių, bet antrajame teko pripažinti geriau žaidusių varžovų pranašumą 6/7 (10:12). Lemiamame sete iki dešimties taškų vėl įsižaidė pirmieji, laimėdami 10:4 bei patekdami į finalą.

Kitame pusfinalyje K. Balutis/S. Smetonaitė susitikimą pradėjo neužtikrintai ir po pirmojo seto teko vytis S. Liutkaus/D. Juodvalkio dvejetą. Visgi, mišrus dvejetas pademonstravo puikų žaidimą ir laimėjo ne tik antrąją žaidimo dalį (6/4), bet trečiajame sete 10:8 parklupdė varžovus, patekdami į finalą.

Labai didelės intrigos mače dėl trečiosios vietos nebuvo, nes V. Vaicekauskas/N. Vansevičius gan lengvai 6/2, 6/1 nugalėjo K. Balutį/S. Smetonaitę ir per apdovanojimų ceremoniją „Jonavos Vara“ kavinėje kėlė trečiosios vietos taures.

Nors pusfinaliuose abi poros turėjo sudėtingas varžybas, bet jau kitą dieną vykusiame finale daugiau solidesni atrodė V. Lukšo/E. Zinio dvejetas, 6/3, 6/2 nugalėję S. Liutkaus/D. Juodvalkio bei tapę tokių pirmųjų Jonavos dvejetų varžybų nugalėtojais.

Varžybų organizatoriai pasidžiaugė, kad skirtingai nuo kitų turnyrų ar Kaune rengiamų varžybų, šiame susitikimai buvo sužaisti beveik šimtu procentu. Be to, apdovanojimų metu konstatuota, jog varžybos vyko gan sklandžiai, be jokių konfliktinių situacijų.

GYTIS RAMANAUSKAS