Paskelbtas Renginiai

Jonava paminėjo įstojimo į NATO 15-ąją sukaktį

Pirmadienis, 01 April 2019 15:42 Parašė 

Praėjusį penktadienį visa Lietuva minėjo šalies įstojimo į NATO 15 metų sukaktį. Saugumas kasdieniame gyvenime yra mūsų gerovės pagrindas. NATO tikslas – užtikrinti savo narių laisvę ir saugumą politinėmis ir karinėmis priemonėmis.

NATO nare Lietuva tapo 2004 metų kovo 29 dieną Vašingtone (JAV) deponavus Šiaurės Atlanto sutarties ratifikavimo raštus.  

Ši diena paminėta ir Jonavoje. Nuo ankstyvo ryto mieste jau girdėjosi sunkiųjų karo mašinų griausmas, kurios riedėjo į technikos ir ginkluotės parodą visuomenei, vykusią aikštelėje prie kultūros centro.

Pirmiausia Santarvės aikštėje vyko iškilminga karių rikiuotė ir Lietuvos bei NATO vėliavų pakėlimo ceremonija. Sveikinimo žodį aikštėje susirinkusiems tarė Jonavos rajono meras Eugenijus Sabutis bei motorizuoto pėstininkų bataliono „Geležinis vilkas“, Kunigaikščio Vaidoto MPB vadas plk. ltn. Eugenijus Lastauskas.

Po oficialios dalies visi buvo pakviesti į kultūros centro aikštelę, kur buvo galima susipažinti su technika, ginklais, pabendrauti su kariais. Tuoj po to, norintieji galėjo apsilankyti kultūros centro didžiojoje salėje, kur vyko Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių grupės „Vaidotėnai 4“ koncertas.

Vytas SUBAČIUS

Gyčio RAMANAUSKO nuotr.