Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Skruzdėliuko veikla

Antradienis, 26 March 2019 16:15 Parašė 

Skubame priminti, kad jau nuo balandžio 1 d. po truputį atnaujinama Skruzdėliuko veikla: pradėsime priimti jums atlikusius, bet dar visai gerus, tinkamus naudoti vaikiškus ir jaunimo daiktelius. Prezidento g. 3, laiptinė iš kiemo pusės 3 aukštas, 12 – 17 val. d. d. Pagal galimybes leisime iškart ir pasirinkti, bet per balandžio mėnesį dar ir tvarkysimės.
Daugiau informacijos rasite feisbuko puslapyje: Skruzdėliukas_Jonava.

Skruzdėliuko iniciatyva padėjo tikrai daug Jonavos rajono ir net kitų rajonų šeimoms, todėl skatiname, jeigu jums kažko labai reikia, bet neišgalite įsigyti, jau galite kreiptis, užvesime naujas korteles.

Senamadiškų, senų laikų drabužių ar batų nepriimsime, kadangi jų niekas nesirenka  net dalijant juos nemokamai. Todėl pasvarstykite ar norėtumėte, kad jūsų šeima tokius daiktus dėvėtų, naudotų ir tik tuomet planuokite dalintis... (Tai galioja tik drabužiams ir avalynei)

„Skruzdėliuko“ idėja – žmonėms atlikusius, bet dar visai gerus daiktus skatiname ne išmesti, bet dalintis. Į „Skruzdėliuką“ atkeliavę daiktai (drabužiai, avalynė, žaislai, indai, patalynė ir kt.) tęsia gyvenimą ten, kur jie ir vėl yra laukiami. Žmonės išsirenka daiktus, o už juos palieka kokią nors piniginę sumą veiklai paremti. Taip šeimos turi galimybę apsirūpinti reikiamais daiktais net nesikreipiant dėl paramos. Taip pat taip skatinamos šeimos, kurios nedrįsta kreiptis paramos arba dėl kokių nors priežasčių nepatenka į remtinųjų sąrašus.

Šiuo metu sujungiamos dvi realiai veikliančios veiklos: Skruzdėliuko veikla, apie kurią dauguma jau žino, bei veiklių moterų komandos veikla, kuri formuojama socialinio verslo kryptimi (moterys tvarko patalpas, prižiūri vaikus ir senelius). Gali taip neatrodyti, bet šios dvi kryptys yra labai giminingos ir persipynusios viena kitą, taip pat tai nėra tas verslas iš kurio susikraunamas didelis kapitalas, kadangi socialiai atsakingas verslas labiausiai rūpinasi ne pačio pelno kaupimu, bet daugiau socialinio poreikio išpildymu.

Ateities perspektyvoje numatoma daugiau nesiplėsti, bet stiprinti šias dvi jau suformuluotas kryptis.

Jūratė Cvirkienė